Danske turister bliver foreløbig i Hurghada efter angreb

Rejsebureauer afventer Udenrigsministeriets vurdering, før de afgør, hvad der skal ske med danske turister.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske rejseselskaber, der er repræsenteret i egyptiske Hurghada, venter lørdag morgen på, at ansatte fra den danske ambassade i Egypten ankommer og færdiggør undersøgelser af, hvad der helt nøjagtigt skete, da gerningsmænd fredag aften åbnede ild mod et turisthotel.

Det oplyser Apollo Rejser og Bravo Tours til Ritzau.

Ambassaden har sendt to medarbejdere af sted, der skal bistå danskere, hvis der er behov for det, men også for at vurdere sikkerhedsforholdene på stedet, lød det fredag aften fra Ole Egberg Mikkelsen fra Udenrigsministeriets Borgerservice.

Ifølge TV2 News ankommer ambassadens folk lørdag omkring middagstid dansk tid.

Angrebet fandt sted på hotellet Bella Vista, hvor Apollo Rejser har 45 danskere boende. Indtil ambassadens delegation ankommer, forsøger rejseselskabet at komme i kontakt med samtlige af deres gæster.

- Mine kolleger har i løbet af aftenen og natten forsøgt at tale med alle. I alt er der tale om 90 fra Skandinavien, og vi har her til morgen fået fat i to tredjedel, siger Apollo Rejser kommunikationschef, Glenn Bisgaard.

- Vi er stadig i gang med at finde ud af, om vores kunder har lyst til at blive på hotellet, blive flyttet til et nyt eller helt rejse hjem, tilføjer han.

Glen Bisgaard har ikke noget præcist tal på, hvor mange der forsøger at komme hjem før tid eller har flyttet hotel. Men han fortæller, at "flere" har valgt at blive på Bella Vista, da sikkerheden synes størst på grund af det store politiopbud.

Selv om det kun er Apollo Rejser, der har danske gæster på det ramte hotel, følger Bravo Tours også situationen nøje.

- Hvis Udenrigsministeriet begynder at fraråde ikkenødvendige rejser til Hurghada, vil vi indstille alle vores flyvninger og tilbyde vores berørte kunder pengene tilbage eller en rejse til en anden destination, siger Stig Elling, der har 50 års erfaring i rejsebranchen og nu er tilknyttet Bravo Tours som såkaldt rejseambassadør.

Ifølge Stig Elling befinder omkring 1400 danskere på tværs af rejsebureauer sig i øjeblikket i Hurghada. Han fortæller desuden, at Hurghada i de kommende uger vil blive besøgt af 15.000-20.000 danskere.

Egyptisk politi siger, at en af angriberne blev dræbt, mens en anden blev alvorligt såret efter angrebet, hvor to østrigske og en svensk turist blev såret af knivstik.

Egyptens turismeminister, Hisham Zazou, afviser ifølge AFP de første mistanker om, at der var tale om et terrorangreb. Ifølge Zazou var det et røveriforsøg.

/ritzau/