Danske toppolitikere på vej mod orkanens øje

En otte mand stor delegation fra Folketinget er på vej mod New York og orkanen Sandy. Delegationen skal deltage i FNs 67. generalforsamling og tæller blandt andre Pia Kjærsgaard, Rasmus Prehn og Brian Mikkelsen.

Foto: Andrew Burton

Otte danske toppolitikere er lige nu på vej mod New York for at deltage i FNs 67. generalforsamling. Dermed har de også retning mod orkanen Sandy, der har fået New Yorks borgmester, Michael Bloomberg, til at lukke metroer, busser, tog og skoler.

375.000 indbyggere i »The Big Apple« er blevet evakueret, men i togvognen, hvor syv af de otte folketingsmedlemmer sidder, er stemningen stadig god.

- Der rigeligt med humør. Det er jo folk, der ser lyst på tilværelsen, men det er klart, at man er sådan lidt afventende, og vi tager det også alvorligt, alt andet ville være dumdristigt, siger medlem af Folketinget, Rasmus Prehn (S).

Socialdemokraternes trafikpolitiske ordfører har i togvognen selskab af Pia Kjærgaard (DF), Brian Mikkelsen (K), Pernille Vigsø Bagge (EL), Hans Christian Thorning (V), Leif Lahn Jensen (S), Troels Ravn (S), mens Sofie Lødhe (V) støder til gruppen i New York.

- Endnu er det ikke så slemt herovre. Vi har fået at vide, at det bliver voldsomt i aften. Men så længe, vi bliver på hotellet, skulle der ikke være nogen fare, siger Rasmus Prehn.

- Folk tager det dødsensalvorligt. Folk hamstrer vand, og der kører hele tiden huskelister med sandsække og så videre. Der er virkelig en beredskabskultur. De er virkelig alert, og det er selvfølgelig med god grund, siger han.