Danske pensionister er lykkeligst i Europa

Danmark topper igen listen over det mest lykkelige land i Europa, og især de nyligt pensionerede danskere er tilfredse med tilværelsen.

Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mere tid til golf, rejser til udlandet eller flere timer med børnebørnene.

Hvad end nyudklækkede danske pensionister fejrer deres frihed med, sætter det i hvert fald livsglæden i vejret. Danskere i alderen 65 til 74 år er nu officielt den lykkeligste gruppe af mennesker i hele Europa, viser en ny undersøgelse fra den europæiske statistikbank, Eurostat, som udkom fredag i anledning af International Lykkedag.

»Hvor tilfreds er du generelt med dit liv i de her dage,« lød det spørgsmål, som europæerne har svaret på ved at placere sig selv på en skala fra 1-10.

Endnu engang er vi i Danmark så glade for tilværelsen, at vi sammen med vores nordiske nabolande Sverige og Finland topper listen med et lykkeniveau på 8. Det europæiske gennemsnit er på 7,1, skriver EU Observer.

De allergladeste finder man uden for arbejdsmarkedet: Danskere mellem 65 og 74 år vurderer deres tilfredshed med livet som 8,6 ud af 10 og er derved de lykkeligste europæere overhovedet

Eurostat anslår, at det skyldes, at de ældre danskere ofte lige er gået på pension. Generelt bliver europæerne ellers lidt mindre tilfredse med tilværelsen, jo ældre de bliver, viser undersøgelsen ifølge EU Observer.

Ikke langt bag de nordiske lande kommer Holland og Østrig med et lykkeniveau på 7,8. Bulgarien skraber bunden og er de mindst lykkelige europæere med en gennemsnitlig score på 4,8.

Det kriseramte Grækenland smiler lidt bredere end sidste sommer, hvor en britisk undersøgelse viste, at kun 48 procent af grækerne var enige i, at deres liv var tilfredsstillende. Grækerne placerer ifølge Eurostats nye tal i gennemsnit deres livsglæde på 6,2 ud af 10.