Dansk vidne så gerningsmand stige ud af bilen: En stor fyr hev ham ud og gav ham et par på hovedet

Meldinger om, at 13 personer er dræbt, efter at en varevogn har kørt ned af et strøg i Barcelona.

Foto: PAU BARRENA. Stemningen er kaotisk i Barcelonas gader efter aftenens angreb.
Læs mere
Fold sammen

Senest opdateret 20:21

En hvid varevogn har påkørt en række fodgængere på det befærdede strøg Ramblaen i Barcelona.

Danske Niklas Tønnesen driver en café tæt på turiststrøget.

»Jeg så i hvert fald to livsløse personer. Jeg tror let, at dødstallet kan komme til at stige. Jeg sad med en alvorligt tilskadekommen. Jeg forsøgte at give hjertemassage og kunstigt åndedræt,« siger Niklas Tønnesen til DR Nyheder.

Spansk politi har anholdt en mistænkt i sagen ifølge statsmediet RTVE. 13 personer meldes dræbt, bekræfter politikilder ifølge radiostationen Cadena Ser. Foreløbigt er det officielle tal dog kun en dræbt og 32 kvæstede.

Niklas Tønnesen fortæller, at han så gerningsmanden stige ud af bilen og stikke af.

»Han havde været klemt fast inde i bilen, for den var totalskadet. En stor fyr hiver ham ud og giver ham et par på hovedet. Flere folk sætter efter ham. Der var en masse panik,« fortæller Niklas Tønnesen.

Den danske studerende Line Lisgaard er på ferie i Barcelona med sin mor, og de opholdt sig tæt på det sted, hvor den hvide varevogn påkørte flere.

»Min mor og jeg kom ud på La Rambla, som er den her store gågade midt i Barcelona, og nåede 30 meter ned ad gaden, da der opstod panik i folkemængden. Folk skreg og løb i den ene retning,« siger Line Lisgaard til TV2.

Episoden fandt sted tidligt på aftenen omkring klokken 17.

Politiet oplyser, at det er en hvid varevogn, der er kørt op på et fortov og har ramt adskillige.

»Vi søgte så tilflugt inde i en restaurant, hvor vi gennede folk ud i baglokalet. Efter kort tid ankom politiet til stedet.«

»Jeg har snakket med den danske ambassade, der har rådet os til at blive herinde, indtil vi har fået andre meldinger fra det lokale politi,« siger Line Lisgaard til TV2.

Vidner fortæller desuden, at der også er hørt skud. Endnu er det usikkert, præcist hvad der har fundet sted ved angrebet.

Danske Erik Petersen og hans kone sidder barrikaderet på en restaurant i Barcelona ikke langt fra, hvor der lød skud.

»Vi sidder lukket inde på en restaurant på Ramblaen i Barcelona. Angrebet fandt sted lige uden for restauranten, hvor vi lige var gået ind for at spise. Så hørte vi 5,6,7,8 skud. Så opstod der vild panik, og folk kom løbende ind i restauranten ude fra gaden.«

»Jeg kunne se ud ad vinduet, at der lå tre personer ude på gaden, som fik førstehjælp midt i forvirringen. Jeg kunne ikke se, om de var i live,« siger han til Ekstra Bladet.

Der var masser af politi og redningsfolk med det samme, fortæller Erik Petersen, der mener, at det var politiet der skød. Det er endnu uklart.

»Vi sidder nok 100-150 mennesker stuvet sammen, barrikaderet bag stole og borde,« siger han.

Danskere i området opfordres til at følge de lokale myndigheders råd og kontakte pårørende, hvis man er ok.

Man kan kontakte på Udenrigsministeriet på +4533921112, hvis man er i nød.

Der er ikke oplysninger om sårede danskere, oplyser Borgerservice kort før klokken 19.

/ritzau/