Dansk turistparadis bliver evakueret

Myndighederne på den thailandske ferieø Phuket er ved at forberede sig på det, der kan blive til en ny tsunami.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jordskælvet, der ramte kl. 10.38 i Det Indiske Ocean, har fået myndighederne til at evakuere de mest udsatte områder på det populære danske turistmål, øen Phuket.

- Advarselssirener er blevet sat i gang og folk over hele Phuket bliver bedt om at rykke til et sikkert sted, siger en talsmand for Phuket Disaster Prevention and Mitigation Centre til nyhedsbureauet Reuters.

- Vi advarer folk i alle disktrikter om at evakuere med det samme, da der er risiko for en tsunami, siger talsmanden.

Den danske turist Flemming Iversen befinder sig lige nu på Phuket. Han kunne sagtens mærke rystelserne, da jordskælvet ramte cirka 431 kilometer vest for den indonesiske provins Aceh.

- Jeg sad på min seng og min makker lå ved siden af. Vi mærkede jordskælvet. Sengen rystede og så kiggede vi ud af vinduet, folk for ud på gaden. Vi har indenfor den sidste time hørt sirenen to gange. Folk er gået væk fra stranden og længere op i byen, siger han til TV 2 News.

Flemming Iversen fortæller, at der kører en højtalervogn og informerer folk. Men informationerne kommer på thailandsk, og han kan ikke forstå det.

Danskeren føler sig dog rimelig sikker, selv om han fra flere steder har hørt, at en tsunami skulle ramme kysten inden en time.

- Vandet har trukket sig tilbage på stranden, som det gjorde for otte år siden, inden tsunamien ramte, siger Flemming Iversen.

Tsunamien i 2004 dræbte cirka 5.000 mennesker i Thailand. Dengang ramte en mere end 10 mere høj tsunami-bølge den thailandske kyst. Det forventes ikke, at den kommende tsunami bliver lige så voldsom.