Dansk skandalelæge afsløret i Sverige

Efter at en dansk kirurg med snesevis af klagesager har fået frataget retten til at praktisere i Norge, arbejder hun ufortrødent videre i Sverige.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En dansk kirurg, som har fejlbehandlet mindst 29 personer på forskellige hospitaler i Norge, arbejder videre på et svensk hospital. Hendes nye arbejdsgiver vidste ikke, at hun var blevet frataget sin lægelicens i Norge, oplyser norske NRK.

I alt er den danske kirurg blevet anmeldt til Norsk Pasientskadeerstatning 42 gange. I de 29 af sagerne fik klagerne medhold, mens der blev givet afslag i 11 sager. De sidste to norske sager er fortsat under behandling, oplyser NRK.

Tilsammen er der i forbindelse med den danske kirurgs fejlbehandlinger udbetalt 10,7 millioner kroner i erstatning. Hun er registreret for flere klagesager end nogen anden læge i Norge.

- Vores vurdering er, at sagerne er alvorlige, og det fremgår jo også af resuméerne, siger Øydis Ulrikke Castberg, kommunikationschef i Norsk Pasientskadeerstatning.

NRK afslører, at den danske kirurg i dag bor i Sverige og arbejder på det lokale hospital. Her kendte hospitalsledelsen ikke til hendes fortid, og den vidste heller ikke, at hun er blevet frataget retten til at praktisere i Norge.

Hospitalsledelsen siger, at hun gør et godt stykke arbejde på hospitalet. Den indrømmer dog, at der bør være en bedre udveksling af oplysninger om lægeklagesager i de nordiske lande.

/ritzau/NTB