Dansk menneskerettighedsaktivist fortsat fængslet

Den dansk-bahrainske aktivist Maryam al-Khawaja fik lørdag sin retssag udskudt i ti dage, og skal stadig sidde fængslet i Bahrain.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BAHRAIN: Den dansk-bahrainske menneskerettighedsaktivist Maryam al-Khawaja skal opholde sig yderligere ti dage i et fængsel i Bahrain, efter en dommer lørdag udskød hendes retssag, oplyser Reuters.

Maryam al-Khawaja, hvis far, Abdulhadi Abdulla Hubail al-Khawaja, har siddet fængslet i Bahrain siden 2011, er anklaget for at have forulempet to politifolk i lufthavnen, da de ville konfiskere hendes mobiltelefon. Hun er desuden anklaget for at have fornærmet Bahrains konge.

Hendes far, Abdulhadi Abdulla Hubail al-Khawaja, er en fremtrædende shiamuslimsk menneskerettighedsaktivist og er idømt en livsvarig fængselsstraf af myndighederne i det sunnismuslimsk dominerede Bahrain. Han er i øjeblikket i gang med en sultestrejke for at blive løsladt.

Det shiamuslimske mindretal i Bahrain føler sig marginaliseret og forsøgte i forbindelse med det såkaldte arabiske forår i 2011 at få ændret deres vilkår. Myndighederne slog imidlertid hårdt ned på demonstrationerne og har ikke lempet grebet siden.

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) holdt i sidste uge et hastemøde med seks menneskerettighedsorganisationer, der er kommet med deres vurdering af faderens sag og anbefalinger til, hvad der kan gøres for at få ham fri.

»Jeg håber, man har forståelse for, at jeg ikke kan gå i detaljer med de dialoger, vi har i øjeblikket, fordi jeg er bange for, at det vil virke stik imod hensigten. Jeg bliver derfor nødt til bare at sige på et overordnet plan, at jeg gør alt, hvad der står i min magt, og jeg håber inderligt, at det vil være nok,« sagde den danske minister efter mødet.