Dansk kvinde bliver gift og skriver historie

Det er danske Malene til venstre og hendes amerikanske forlovede Carrie (fra Chicago) til højre. Tirsdag skal de to giftes i Florida. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privat - Christian Wienberg

Danskfødte Malene Binau Bonnor skriver tirsdag historie i Florida sammen med sin amerikanske forlovede Carrie Sue Shak.

Delstaten har nemlig netop tilladt ægteskab for to personer af samme køn, og ligesom 50 andre par har de to kvinder benyttet sig af lejligheden. Det skriver BT.

Efter mange års kamp for ligestilling er homoægteskaber nu tilladt i 36 af de 50 amerikanske delstater.

»Som dansker var jeg til mit første lesbiske bryllup som 12-årig, og jeg tog det for givet, at al slags kærlighed var tilladt. Derfor var det mærkeligt at komme til USA, hvor jeg oplevede homofobi for første gang. Det har ikke altid været lige let. Men nu er det vidunderligt at være en del af historien, mens endnu en del af verden åbner sit hjerte. Kærlighed er kærlighed. Så simpelt er det,« siger Malene Binau Bonnor til BT og tilføjer:

»Jeg har egentlig aldrig sat ord på min egen seksualitet. Jeg har altid været tiltrukket af piger. Og da jeg så for to år siden mødte Carrie, var der slet ingen tvivl. Og nu glæder jeg mig vildt til brylluppet.«

Malene Binau Bonnors forældre bor også i USA, og den danske kvinde flyttede permanent til USA i 2012, hvor hun begyndte at studere sociologi på et amerikansk college.