Dansk Folkeparti støtter Vestager som ny formand for EU-Kommissionen

Hverken Venstre eller Socialdemokratiet vil garantere støtte til Vestager. I stedet bakkes hun nu op fra en uventet kant.

Mens Venstre og Socialdemokratiet tøver med at love Margrethe Vestager (R) endnu en periode i Bruxelles, lyder der klar opbakning til den radikale konkurrencekommissær fra uventet kant. Dansk Folkeparti fastslår nu, at en kommende regering bør udpege Vestager som kommissær, hvis det spegede spil om EU-topposterne falder sådan ud, at hun kan hive posten hjem som formand for EU-Kommissionen.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

»Er der en mulighed for, at en dansker kan få den post, skal vi sige ja til det, selv om det er Margrethe Vestager. Hvis der er sådan en stor ting i sigte, synes jeg, at vi skal holde sammen som nation,« siger Søren Espersen (DF), medlem af DF’s ledelse og formand for Udenrigspolitisk Nævn i Folketinget.

Han konstaterer, at der er langt mellem Margrethe Vestager og Dansk Folkeparti i europapolitikken, men det er en anden historie, mener Søren Espersen.

»Det er ikke, fordi jeg er vild med hende politisk, men en toppost er væsentlig for Danmark. Vi får en helt anden indgang, end hvis det er en eller anden Jean-Claude Juncker, der sidder der,« siger han til Jyllands-Posten.

Søren Espersen understreger, at Danmark kun bør udnævne Margrethe Vestager, hvis det er formandsposten, der er i spil. Hvis hun ikke kan få det topjob, og der kun er en almindelig kommissærpost tilbage, skal stillingen ifølge DF besættes af det politiske flertal, der står bag en ny regering efter folketingsvalget.