Dansk ambassadør indkaldt til røffel

Den egyptiske regering har tilsagt den danske ambassadør i Cairo for at protestere over genoptrykket af Muhammed-tegningerne i danske aviser.

Det egyptiske informationsministerium oplyste ved samme lejlighed, at den har blokeret for distribution og salg af udgaver af fire udenlandske aviser - heriblandt Wall Street Journal og britiske The Observer - fordi de rummede gengivelser af de danske tegninger.

"De danske mediers insisteren på igen at fornærme islam er uheldig, idet publiceringen af karikaturtegningerne utvivlsomt har bekræftet, at den slags skammelige handlinger kun fører til mere spænding," hed det i en erklæring fra det egyptiske udenrigsministerium.

Også fodbolden er ramt
Det egyptiske fodboldforbund meddelte samtidig, at det har aflyst to venskabskampe mellem egyptiske og danske ungdomslandshold på grund af tegningerne, som Ahmed Shoubeir fra det egyptiske fodboldforbund kaldte "provokerende."

Tidligere på dagen samledes flere hundrede studerende på universitetet i Assiut syd for Cairo for at demonstrere mod tegningerne. Protestdemonstrationen blev anført af rektoren for universitetet, der opfordrede til en boykot af danske varer.

En officiel meningsmåling gennemført i Egypten i oktober 2006 - altså i kølvandet på den første omgang af Muhammed-krisen - viste, at et flertal af egypterne betragtede Danmark som et fjendtligt land. Faktisk blev Danmark i målingen kun overgået af Israel, som Egypten har udkæmpet fire krige med.