Danmark øger støtte til Filippinerne med 20 millioner kroner

Den danske regering har besluttet at øge støtten til nødhjælpsarbejdet i Filippinerne med 20 millioner kroner.

FILIPPINERNE: Danmark lægger 20 millioner kroner til de 10 millioner kroner, som landet allerede har givet til nødhjælparbejdet i Filippinerne. Det oplyser udviklingsminister Christian Friis Bach (R).

»Katastrofen har ramt langt hårdere, end vi indledningsvist havde frygtet. Mere end 40.000 huse er ødelagte, hele 11,3 millioner mennesker er påvirket af katastrofen, og i øjeblikket er over 670.000 fordrevet fra deres hjem. Der er et udtalt behov for mad, rent vand, medicin, men også for elektricitet og kommunikation. Der er massivt brug for hjælp fra det internationale samfund, og jeg har derfor besluttet at øge den danske indsats markant,« siger Christian Friis Bach i en pressemeddelelse.

De ekstra penge kommer, efter at FN tirsdag opfordrede verdenssamfundet til at give flere penge til Filippinerne. Ifølge FN er der brug for 1,7 milliarder kroner.

Danmark giver i alt 42,5 millioner kroner, idet der allerede er givet bidrag på 5,7 millioner kroner gennem danske humanitære organisationer, 1,8 millioner kroner til Beredskabsstyrelsen og fem millioner kroner finansieret fra Danmark via FNs katastrofefond.