Danica Sunrise smed våben over bord

Manglende våbenlicens gjorde, at to pistoler og to rifler blev smidt over bord.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En manglende våbentilladelse gjorde, at de to bevæbnede britiske vagter om bord på det danske fragtskib Danica Sunrise smed deres våben over bord.

Det skriver politiken.dk, som er i besiddelse af den redegørelse, som den danske kaptajn har sendt til rederiet H. Folmer og Co om episoden med det tilbageholdte skib, hvor indiske sikkerhedsmyndigheder mistænker to briter for terror-relaterede aktiviteter.

Danica Sunrise stævnede ud fra Kuwait den 10. april var de to britiske sikkerhedsvagter bevæbnet med to pistoler og to rifler.

- På grund af en hel del pirataktivitet i den centrale del af Det Arabiske Hav, besluttede jeg mig for at sejle tæt langs den iranske, pakistanske og indiske kyst i en afstand af 20-30 sømil - nogle gange mere, skriver den danske kaptajn i redegørelse - ifølge politiken.dk.

- Da vi kommer tæt på Mumbai, beslutter vi (de to sikkerhedsvagter og jeg, kaptajnen) at smide de to pistoler og de to rifler over bord sammen med ammunitionen. Den beslutning skyldes, at de to sikkerhedsvagter skulle flyve hjem (kontrakten udløb), og at jeg ikke har nogen våbenlicens.

Ifølge indiske medier arbejder de indiske sikkerhedsmyndigheder med en teori om, at der blev kastet våben og ammunition over bord inden de undersøgte skibet.

Ifølge kaptajnens redegørelse var det kun de våben og den ammunition, som de to bevæbnede vagter havde gjort brug af.

Justitsministeriet bekræfter overfor Ritzau, at Danica Sunrise havde fået tilladelse til at have bevæbnede vagter om bord fra Port Said i Egypten, via Kuwait og til Mumbai.

Ifølge direktør i rederiet H. Folmer og Co, Uffe Jensen, var der ingen last på skibet fra Kuwait til Mumbai.

Søfartsstyrelsen vil fortsat ikke kommentere sagen, da den er terror-relateret og henviser til Udenrigsministeriet.

/ritzau/