Dårligt nyt om Steve Jobs

Apple-chefen ville ikke oplyse, hvorfor han tog på sygeorlov sidste måned. Nu ved vi det. Og et sladderblad har meget dårligt nyt.

Amerikanske medier spekulerer i, at Apple-chef Steve Jobs igen bliver behandlet for kræft. Fold sammen
Læs mere
Foto: MONICA M. DAVEY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det amerikanske ugeblad National Enquirer har en fejlrate på omkring 50 procent. Eller sagt på en anden måde: Halvdelen af bladets historier holder ikke vand, den anden halvdel gør.

De fleste venner af moderne teknologi vil håbe, at denne historie falder i den første kategori.

National Enquirer udkommer i denne uge med en serie af mildest talt uhyggelige billeder af Steve Jobs. Apple-chefen er myndetynd, hans krop uden muskler, hans hår tjavset og tyndt, og på billederne bliver han set gå ind hos Stanford Cancer Center i Palo Alto, syd for San Francisco.

National Enquirers historie lækkede i nat dansk tid, og et amerikansk webmagasin, Radar, fik i nat bekræftet, at Steve Jobs ganske korrekt modtager behandling på Stanford Cancer Center. Det var samme sted, som skuespilleren Patrick Swayze blev behandlet for sin kræft i bugspytkirtlen før sin død i september 2009, noterer Radar. Jobs er tidligere blevet behandlet for kræft i bugspytkirtlen, dog ikke af den samme aggressive type som Swayzes.

Jobs på tredje sygeorlov

Steve Jobs tog sygeorlov fra Apple 17. januar, og hverken han eller Apple ville dengang oplyse årsagen til orloven. Han har to gange tidligere haft sygeorlov. Første gang i 2004, hvor han blev behandlet for kræft, bl.a. på en klinik i Schweitz, og den anden gang i 2009, hvor han fik en levertransplantation på et hospital i Memphis. Da han i sidste måned atter gik på sygeorlov, gættede Wall Street på, at han enten havde fået komplikationer på grund af transplantationen, eller at hans kræft var vendt tilbage.

De nye billeder og den uafhængige bekræftelse hos Radar indikerer det sidste.

Steve Jobs’ venner og fans kan dog vælge at sætte deres lid til en række andre nyheder, bl.a. oplyste Apple i går, at Jobs stadig var involveret i nøglebeslutningerne - ikke mindst i udviklingen af en mini-iPhone, og han stod også bag en kontroversiel prisplan for medieudbydere - og som magasinet New York også konstaterede på sin website i nat, Jobs fortsætter også med byggeriet af sin otte mio. dollars dyre villa.

Logikken syntes at være, at det ville han formentlig ikke gøre, hvis en af de læger, som National Enquirer har talt med, har ret. Lægen påstår, at Jobs kun har seks uger igen at leve i.