Cybersex bliver forbudt i Filippinerne

Tusindvis af kvinder i Filippinerne bliver tvunget til at webcam-chatte eller at have livesex på internettet mod betaling.

Foto: ROBYN BECK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Filippinerne forbyder cybersex og sexvideochat på internettet.

For foretagendet, hvor unge kvinder chatter og udfører seksuelle handlinger foran et webcam, er en millionforretning for bagmænd, og tusindvis af ofte mindreårige kvinder bliver tvunget ind i den hastigt voksende industri.

Enhver lovbryder vil således få en bøde på 250.000 filippinske pesos, godt 35.000 kroner, og fængselsstraf på op til et halvt år.

Den nye cybersex-lovgivning er en del af en større kamp mod it-kriminalitet i landet og definerer blandt andet, at enhver »pirrende fremvisning af kønsorganer eller seksuel aktivitet ved hjælp af en computer« er cybersex.

En af lovens forfattere, senator Edgardo Angara, siger til BBC, at »loven er nødvendig for at opdage, efterforske og undertrykke cyberkriminalitet«.

Myndighederne håber med loven også at ramme hacking, identitetstyveri, spam og børnepornografi.

Filippinerne har tidligere slået hårdt ned mod cybersexbranchen. I 2011 blev to svenske mænd for eksempel idømt livsvarigt fængsel for at stå bag organiseret cybersex i landet, og tre filippinere fik fængselsstraffe på 20 år hver for at have hjulpet svenskerne med at oprette betalingssystemer og at drive forretningen.