Crossiantkrise truer i Frankrig

I Frankrig bliver der nu stillet spørgsmål til, om selve croissantens eksistens er i fare. Det er svimlende høje smørpriser, der ligger til grund for den nye krise. Scanpix/Louai Beshara Fold sammen
Læs mere

I Frankrig bliver der nu stillet spørgsmål til, om selve croissantens eksistens er i fare.

Det er svimlende høje smørpriser, der ligger til grund for den nye krise.

I bagerierne lyder det, at prisforhøjelser på smør har medført, at indtjeningen på croissanter er sat over styr, og at det truer hele branchen.

»Smør, som udgør en tredjedel af ingredienserne i mange franske bageriprodukter, steg med 92 procent i maj,« siger Fabien Castanier, som er generalsekretær i bagerforbundet.

I forhold til de nuværende priser er den sammenlagte ekstraudgift på årsbasis omkring 68 millioner euro (cirka 506 millioner kroner) for produktion af kiks, croissanter og kager, siger Castanier.

/ritzau/AFP