Coronavirusset har nu kostet over 300 mennesker livet

På nationalt plan er over 14.300 personer smittet med coronavirus i Kina, mens flere end 300 har mistet livet.

På apotekerne i den kinesiske millionby Wuhan, hvor coronavirusset har sit epicenter, er personalet iført beskyttende tøj og mundbind. Virusset har kostet over 300 mennesker livet i Kina. Stringer/Reuters Fold sammen
Læs mere

Wuhan. Antallet af dødsfald som følge af coronavirusset er lørdag steget med 45 i den kinesiske Hubei-provins. Det oplyser de lokale myndigheder.

Dermed har virusset kostet i alt 304 personer livet på landsplan i Kina.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

I Kina er der lørdag bekræftet 2590 nye tilfælde af mennesker, der er smittet med det nye og potentielt dødbringende virus.

Det oplyser kinesisk stats-tv ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det bringer det samlede antal smittede i Kina op på 14.380.

Virusset, der har sit epicenter i den kinesiske millionby Wuhan i Hubei-provinsen, har indtil videre spredt sig til over 20 lande, heriblandt europæiske lande såsom Tyskland, Frankrig og Finland.

Fredag blev der desuden bekræftet en coronasmittet i Sverige, oplyste de svenske sundhedsmyndigheder.

Patienten er indlagt på et hospital i Jönköping øst for Göteborg.

Udbruddet af det nye coronavirus har torsdag fået Verdenssundhedsorganisationen, WHO, til at erklære, at virusset udgør en global sundhedskrise.

I Danmark er fire borgere indtil videre blevet evakueret fra Kina. De landede fredag i Roskilde, og ingen af dem viser ingen tegn på smitte.

Ud over de fire hjemvendte borgere arbejder de danske myndigheder fortsat på at evakuere yderligere ti danskere, som stadig befinder sig i Kina.

De forventes ifølge Sundhedsministeriet tidligst at komme til Danmark søndag.

Ifølge Statens Seruminstitut er der ikke grund til at danskere skal tage sig nogle særlige forholdsregler, da der fortsat er begrænset smitterisiko uden for Kina.

De danske myndigheder følger dog udviklingen nøje - blandt andet, fordi corona er et nyt virus, som vi derfor ikke kan vaccinere mod.

Lægerne har endnu ikke et klart svar på, hvem der er i særlig risiko for at få sygdommen eller dø af den.

I Kina er sygdommen dog gået hårdest ud over ældre og folk med nedsat immunforsvar - eksempelvis på grund af cancer, sukkersyge eller hjerte- og lungesygdomme.

/ritzau/