Coronavirus slår kinesisk læge ihjel – dødstal stiger til 42

16 nye dødsfald har fundet sted som følge af coronavirussen, der begyndte i den kinesiske by Wuhan.

Flyrejsende fra Kina bærer masker, efter at en dødelig virus har slået 41 personer ihjel. Nicolas Asfouri/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Beijing. En læge på et hospital i Kinas Hubei-provins, der er centrum for udbrud af coronavirussen, har mistet livet som følge af virussen.

Lægen ved navn Liang Wudong var i frontlinjen af virusudbruddet og døde i en alder af 62 år. Det oplyser Kinas stats-TV på Twitter.

Der er det seneste døgn konstateret 16 nye dødsfald, hvormed i alt 41 personer har mistet livet som følge af virussen, der begyndte i den kinesiske by Wuhan i Hubei-provisen.

Lørdag morgen lokal tid sender militæret 450 medarbejdere med sundhedsekspertise til coronavirussens epicenter, oplyser kinesisk stats-TV.

Alle omkomne er fra Kina, oplyser de kinesiske myndigheder.

Ifølge den amerikanske avis Washington Post er alle omkomne over 55 år.

Antallet af smittede er steget til 1.287 personer i Kina alene, skriver kinesiske statsmedier.

I Shanghai har man lukket alle biografer af frygt for at smitten vil sprede sig yderligere, rapporter lokale medier.

Langt de fleste smittede er fra Kina, men virussen er også blevet påvist i Thailand, Vietnam, Singapore, Japan, Sydkorea, Taiwan, Nepal, USA og Frankrig. Natten til lørdag er et tilfælde også blevet konstateret i Malaysia og Australien.

Der har tidligere været mistanke om, at virussen var nået til Australien, men det er første gang, at et tilfælde er blevet bekræftet af de australske myndigheder.

Den smittede er indlagt i en forstad til Melbourne i delstaten Victoria. Patienten er kinesisk statsborger, og vedkommendes tilstand meldes som stabil, oplyser australsk sundhedsminister i Victoria, Jenny Mikakos.

»Patienten er isoleret og under behandling. Vi har ikke grund til at mistænke yderligere tilfælde på dette tidspunkt,« siger Jenny Mikakos.

Der er uenighed blandt eksperter om, hvor farligt virussen er, eller hvor meget den smitter fra menneske til menneske.

Bliver man ramt af virussen, kan det føre til lungebetændelse, der i nogle tilfælde kan være dødelig.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO, er det for tidligt at klassificere udbruddet af coronavirus som en international sundhedskrise.

I Danmark er der foreløbig heller ingen panik hos Statens Serum Institut, der følger situationen nøje.

Den nye virus menes at være i familie med virussen SARS, der kostede op mod 800 mennesker livet i Kina og Hongkong mellem 2002 og 2003.

/ritzau/Reuters