Corbyn genvalgt som Labours partileder

Den 67-årige Jeremy Corbyn fik 61,8 procent af stemmerne, mens hans udfordrer fik 32,2 procent.

Jeremy Corbyn er blevet genvalgt som det britiske arbejderpartis leder Fold sammen
Læs mere
Foto: PETER NICHOLLS

Jeremy Corbyn er blevet genvalgt som det britiske arbejderpartis leder med 313.209 stemmer mod 193.229 til modstanderen, den 46-årige Owen Smith, skriver Reuters.

Den 67-årige Corbyn, som på forhånd var klar favorit til at blive genvalgt, fik 61,8 procent af stemmerne, mens hans udfordrer fik 32,2 procent.

Tilhængere af Corbyn jublede, da det officielle resultat tidligt lørdag eftermiddag blev offentliggjort i Liverpool.

I en kort sejrstale sagde Corbyn, at afstemninger om partiledere er ophidsende og ofte skaber bitterhed og splittelse.

- Ofte fortryder vi, hvad der bliver sagt i ophedede diskussioner. Vi har langt mere til fælles, end ting, der deler os, hed det.

Politiske iagttagere forudsiger, at de interne stridigheder i Labour vil fortsætte på den anden side afstemningen.

I alt 640.000 personer har kunnet stemme i forbindelse med formandsvalget, som skulle sætte punktum for måneder med valgkamp om formandsposten i det britiske arbejderparti.

For mens 67-årige Corbyn nyder opbakning i det politiske bagland og særligt blandt græsrødderne, så har størstedelen af Labours parlamentsmedlemmer ikke tiltro til ham.

Det var dem, der med stemmetallene 172-40 i juni udtrykte mistillid til Corbyn og fik formandsvalget til at rulle.

Siden Corbyn, der hører til på partiets venstrefløj, sidste år blev indsat som formand efter at have slået tre mere midtsøgende kandidater, har personangreb på partifæller næsten fyldt mere end politisk debat hos Labour, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Tim Bale, professor i britisk politik ved Queen Mary University i London, har da også svært ved at se, at partiet fremover vil kunne fremstå samlet.

- Det her er den største krise, Labour har stået i siden i hvert fald 1980'erne. Det kunne også betragtes som den værste krise, siden partiet blev stiftet tidligt i det 20. århundrede.

/ritzau/Reuters