Connie H.: USA må vise lederskab

Europa venter på, at USA stiller sig i spidsen for at undgå truende klimaændringer, sagde Connie Hedegaard i sin tale ved klimamødet på Bali.

Foto: Scanpix/Rune Evensen Fold sammen
Læs mere

USA må vise lederskab i kampen mod global opvarmning, sagde klima- og energiminister Connie Hedegaard (K), da hun onsdag talte på FN's klimakonference på Bali.

- I næsten et århundrede har Europa kigget mod de Forenede Stater efter lederskab i tider præget af ustabilitet og forandring. Det gør vi nu igen, mens vi stræber efter at opnå en omfattende aftale om at bekæmpe klimaændringer. Men vi er bevidste om, at alle lande - ikke mindst de største CO2-udledere - deler ansvaret for det endelige resultat, sagde Connie Hedegaard.

Den seneste rapport fra FN's Klimapanel er en klar advarsel om, at udledningen af drivhusgasser vil forårsage uoprettelige skader på vore økosystemer og hele planeten, hvis vi tøver med at handle. Man kan ikke længere bruge tvivl som begrundelse for at udsætte afgørende beslutninger, og den moralske pris for passivitet vokser, understregede klimaministeren.

/ritzau/