Connie H. taler ved Kyoto-fødselsdag

Kyoto-aftalen fylder 10 år: Et ikke helt perfekt barn, som skal rustes til at klare sig i den moderne verden, siger klimaministeren.

Med deltagelse af FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, blev Kyoto-protokollens 10 års fødselsdag tirsdag fejret under klimakonferencen på Bali.

Blandt en håndfuld talere ved festligheden var klima- og energiminister Connie Hedegaard (K), der sammenlignede den omstridte klimaaftale med et ikke helt fuldkomment barn.

- Som årene går, prøver man at tilrette barnet, fordi det er ens ansvar, simpelthen. At drage omsorg for, at det bedre kan klare sig i den moderne verden - og det er nødvendigt, at forældrene ikke prøver at skjule barnets mangler, sagde Connie Hedegaard.

Forinden havde hun skåret en fødselskage ud sammen med Ban Ki-moon og den japanske miljøminister, Ichiro Kamoshita, samt den mangeårige miljøaktivist Jennifer Morgan fra WWF Verdensnaturfonden.

De visionære fædre til Kyoto-protokollen ser gerne nye børn i familien, og nye potentielle forældre vil også være mere end velkomne, når verdens lande samles til klimatopmøde i 2009 i København, understregede Hedegaard.

/ritzau/