Concordia-kaptajn tiltalt for uagtsomt manddrab

Den italienske kaptajn, som er anklaget for at være skyld i krydstogtskibet Costa Concordias forlis i januar sidste år, skal for retten 9. juli. Her står han tiltalt for pligtforsømmelse og adskillige tilfælde af uagtsomt manddrab.

Hovedpersonen, som er blevet døbt »kujonkaptajnen« af flere medier, nægter fortsat sin skyld i katastrofen på det forliste Costa Concordia, der kostede 32 personer livet. Fold sammen
Læs mere
Foto: TONY GENTILE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ITALIEN: En italiensk dommer besluttede i et grundlovsforhør onsdag, at den udskældte kaptajn fra det forliste krydstogtskib Costa Concordia, Francesco Schettino, skal retsforfølges for sin rolle i skibsulykken i januar sidste år, hvor 32 mennesker omkom. Det sker ved en retssag i byen Grosseto 9. juli, skriver BBC.

Kaptajnen står tiltalt for adskillige tilfælde af uagtsomt manddrab og for at have forladt sit skib, da det 13. januar sidste år ramte en klippe ud for øen Giglio og delvist sank.

Hovedpersonen, som er blevet døbt »kujonkaptajnen« af flere medier, nægter fortsat sin skyld i katastrofen.

Han har tidligere taget ansvar for at have begået fejl, men nægter at have det fulde ansvar for forliset. Under høringerne i sagen i efteråret lagde hans forsvarer desuden vægt på, at kaptajnens indonesiske styrmand havde misforstået en ordre om at undgå klipperne ved den toscanske ø.

Kaptajnens advokater siger ifølge BBC, at han risikerer en straf på op mod 20 års fængsel, hvis han dømmes skyldig.

Der var 4.229 passagerer ombord på krydstogtskibet, da det kæntrede. De fleste har allerede accepteret en kompensation på omkring 11.000 euro hver, svarende til cirka 82.000 kroner.