Colorado-indbyggere evakueres fra voldsomme oversvømmelser

Nationalgarden forsøger at redde 1.600 indbyggere i en lille by i Colorado, som er blevet afskåret fra omverdenen på grund af massive regnskyl.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: En hel by med 1.600 indbyggere i den amerikanske delstat Colorado er i fare for at blive ødelagt af enorme mængder regnvand. Fredag forsøger katastrofeberedskab fra Nationalgarden at redde indbyggerne, der er ramt af den værste oversvømmelse i staten i mere end tre årtier. Det skriver Reuters.

I hele 48 timer har indbyggerne i Lyons manglet vand og strøm, og siden torsdag har de været afskåret fra omverdenen af vandmasserne, som har kostet mindst tre mennesker livet, ødelagt dæmninger og transformeret veje til floder.

Lyons-borgerne bliver nu transporteret ud af byen i Nationalgardens særlige køretøjer, som kan komme gennem de enorme mængder vand.

»Disse mennesker kommer ikke kun med sig selv, men med kufferter og ting, de har kært, fra deres hjem, og med deres kæledyr og alting, alt sammen i disse køretøjer,« fortæller premierløjtnant Skye Robinson, som er talsmand for Colorados nationalgarde, ifølge Reuters.

En kilde i områdets alarmberedskab siger, at situationen er »ret farlig«, men ifølge meteorologerne skulle regnen være på retræte, selv om der fortsat kan komme kraftige byger.

»Vi forventer stadig, at der vil være oversvømmelser, men ikke helt i samme skala som de sidste par dage i forhold til mængden af regn, vi får,« siger Kari Bowen fra National Weather Service ifølge Reuters.

Colorados guvernør, John Hickenlooper, fortæller desuden, at evakuering er højeste prioritet i øjeblikket, og at folk rådes til at holde sig væk fra vandmasserne.

Samtidig har præsident Barack Obama godkendt katastrofehjælp til staten, som vil sikre, at der er penge til at hjælpe med akut behov for beskyttelse.

Sidste gang, staten oplevede så voldsomme oversvømmelser, var i 1976, hvor næsten 150 mennesker omkom.