Colombias regering blåstempler aftale om at frigive gidsler

Colombias regering godkender den venezuelanske præsidents aftale med FARC-oprørere om at løslade tre gidsler, som har været holdt til fange siden 2002.

Colombias regering sagde onsdag aften god for en aftale, som Venezuelas præsident, Hugo Chavez, har indgået med den colombianske, marxistiske oprørsbevægelse FARC i håb om at få løsladt tre gidsler, oplyste udenrigsministeriet i Bogota til nyhedsbureauet AFP.

Få timer forinden havde Chavez sagt, at det kun er et spørgsmål om timer, inden de tre gidsler kommer på fri fod efter mere end fem års fangenskab.

Chavez sagde på en pressekonference i Caracas, at Venezuela har sat fly og helikoptere i beredskab for at hente gidslerne, så snart de bliver løsladt.

- Vi er klar til at iværksætte den humanitære operation, sagde han og udtrykte håb om, at det hele vil være overstået "inden for de næste par timer".

De tre colombianske gidsler kan ifølge Chavez være i sikkerhed torsdag aften lokal tid, nu da Colombia har sagt god for, at venezuelanske fly kan flyve ind i colombiansk luftrum.

/ritzau/AP