Colombia mener guerillagruppe har bortført to hollændere

To ansatte på et hollandsk tv-program er blevet bortført af guerillagruppen ELN ifølge militæret i Colombia.

Foto: HO. To journalister, der arbejdede på den hollandske udgave af programmet »Sporløs«, er blevet bortført af en gruppe af guerilla-soldater i Colombia. Der er endnu ingen grupper, der har taget ansvar for kidnapningen. Colombias militær har udpeget oprørsbevægelsen ELN (Den Nationale Liberationshær), der har en ideologi baseret på marxisme og liberationsteologi (en slags kristendom, særligt udbredt i Sydamerika, der lægger særlig vægt på kampen for de fattige og de undertrykte). Billedet her viser colombianske soldater, der eskoterer frigivne ELN-fanger.
Læs mere
Fold sammen

En hollandsk journalist og en kameramand er blevet bortført i Colombia, bekræfter Hollands udenrigsministerium.

De to tv-folk, som er ansat på programmet "Spoorloos" (Sporløs, red.), er ifølge militæret taget af oprørere fra guerillagruppen ELN. De er bortført i den nordøstlige del af landet, rapporterer nyhedsbureauet Reuters.

Sagen har højeste prioritet for de hollandske myndigheder, siger ministeriet. Men yderligere kommunikation om sagen gavner ikke målet om at få de to bortførte på fri fod, tilføjes det.

Den venstreorienterede gruppe har hverken bekræftet eller benægtet, at medlemmer står bag bortførelsen af de to tv-ansatte, skriver nyhedsbureauet AFP.

ELN skriver på Twitter, at gruppen undersøger sagen.

Colombiansk politi har udsendt en udtalelse om sagen. Det fremgår heraf, at begge tv-ansatte er hollandske statsborgere. Det er ikke bekræftet af udenrigsministeriet i Holland.

Politiet skriver, at journalist Derk Johannes Bolt og hans kameramand Eugenio Ernest Marie Follender blev stoppet i byen El Tarra Norte de Santander.

/ritzau/