CNN undskylder sprogbøf

Tv-stationen CNN kom ved et uheld til at forveksle Osama bin Laden med den mørke senator fra Illinois, Barack Obama.

Den mørke demokratiske senator fra Illinois, Barack Obama, blev forleden forvekslet med Osama bin Laden i en overskrift på CNN. Foto: Reuters Fold sammen
Læs mere

Han er demokraternes store håb op til det amerikanske præsidentvalg i 2008. Men hans navn giver anledning til en masse misforståelser.

Det fik den mørke senator fra Illinois, Barack Hussein Obama, at føle, da han forleden på CNN blev forvekslet med al-Qaeda-lederen Osama bin Laden, skriver AP.

I programmet "The Situation Room" fokuserede CNN på den forsvundne terrorleder, men kom ved en fejl til at bruge overskriften "Hvor er Obama" mens billeder af Osama bin Laden kørte hen over skærmen.

CNN selv kalder brøleren for en "grim slåfejl" i den grafiske afdeling, og de to værter på programmet, Wolf Blitzer og Soledad O'Brian har hver især været ude med en personlig undskyldning over for den 45-årige senator.

Ifølge Barack Obamas pressetalsmand, Tommy Vietor, har senatoren taget imod undskyldningen.

- Selv om jeg har bemærket at s- og b-tasterne ikke ligger så tæt endda, antager jeg, at det var en uheldig fejltagelse, og jeg tror ikke, at der lå ondsindede hensigter bag, siger Tommy Vietor.

Græsrødder anklager CNN

Trykfejlen blev hurtigt et emne blandt bloggere og demokratiske græsrødder over hele USA, der beskyldte CNN for at være efter senator Obama.

Programmet "The Situation Room" har nemlig tidligere fokuseret på, at Obamas skal passe på sin tøjstil, der minder om Irans præsident Mahmoud Ahmedinejads. Han bærer som regel jakkesæt og skjorte - uden slips.

CNN har også brugt sendetid på, at Barack Obama deler mellemnavn med den nu henrettede irakiske diktator, Saddam Hussein.

Og i et forsøg på at glatte ud, har tv-kanalen lavet et indslag om, hvor svært amerikanerne har ved at kende forskel på Osama og Obama.