CNN-kommentator vækker opsigt med sammenligning af Trump og Martin Luther King

Foto: JOSHUA ROBERTS (arkiv). . Donald Trump.
Læs mere
Fold sammen

Det er ikke faldet i god jord hos mange, at den politiske kommentator Jeffrey Lord torsdag sammenlignende den amerikanske præsident Donald Trump med borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King Jr.

Sammenligningen kom, da den faste politiske kommentator på det amerikanske medie CNN deltog i en debat med kanalens anden politiske kommentator, Symone Sanders.

Hvor Jeffrey Lord tidligere har arbejdet for den amerikanske præsident Ronald Reagan og bakker op om den nuværende republikanske præsident, har Symone Sanders arbejdet for den demokratiske præsidentkandidat Bernie Sanders og er modstander af Donald Trump.

Under torsdagens indslag blev Barack Obamas sundhedsreform ObamaCare debatteret, ligesom Donald Trumps eget forsøg på en sundhedsreform blev nævnt.

Det var i den forbindelse, at Jeffrey Lord ifølge mediet The Hill sagde:

»Jeg vil nu sige noget, som jeg ved, nok kommer til at gøre Symone tosset, men tænk på præsident Trump som en Martin Luther King for sundhedsreformer,« og fortsatte:

»Da jeg var barn, ville præsident Kennedy ikke indføre et nyt lovforslag om borgerrettigheder, fordi han mente, det ikke var populært, og fordi han ikke havde stemmer nok til det. Martin Luther King blev ved med at sende folk ud i gaderne, hvor de kunne komme til skade, for at lægge pres på, så lovforslaget endelig kunne blive indført. Det var der, det endelig virkede.«

Foto: -. Martin Luther King Jr. ses her på et billede fra 1963. Fold sammen
Læs mere

Den kommentar fik Symone Sanders til at svare tilbage med det samme.

»Jeffrey, du ved godt, at Martin Luther King marcherede for borgerrettigheder, fordi folk - der så ud som mig - blev overfaldet. Hunde blev pudset på dem. Basale menneskerettigheder blev frataget disse mennesker på grund af deres hudfarve,« svarede hun og tilføjede:

»Så lad os ikke sammenligne Martin Luther King, en humanitær og Nobelpris-vinder, med præsident Donald Trump, der 'tager folk i vaginaen',« sagde hun med henvisning til den famøse videooptagelse af Trump, hvor man blandt andet kan høre ham sige, at han kan slippe af sted med at gramse kvinder i skridtet, fordi han er kendt.

Symone Sanders har selv lagt klippet ud på sin Twitter-profil:

Sammenligningen har fået mange til at reagere kraftigt på sociale medier, mens flere har gjort det klart, at de helst ser, at Jeffrey Lord helt bliver fjernet fra CNN og ikke bliver brugt som politisk kommentator længere.

Jeffrey Lord har efterfølgende i en klumme på CNN forklaret, hvorfor han sammenlignede Trump og Luther King.

»Jeg lavede interviewet over Skype, hvilket ikke gav mig mulighed for at se ansigterne på dem, jeg talte med. Men det er nok at sige, at både værten Alisyn Camerota og den anden gæst Symone Sanders blev forbavsede. Det samme, ser det ud til, blev andre. Men det bør de ikke være,« begynder han og forklarer, at han sammenlignede de to mænds strategier.

»Om han ved det eller ej (jeg mistænker, han ikke gør), så bruger præsident Trump Martin Luther Kings strategi - med Kings egne ord - 'til at skabe en situation så fyldt med kriser, at det uundgåeligt vil åbne døren for forhandlinger'.