Clinton stillede med stærkeste hold til valgkampsfinale

På scenen i Philadelphia havde hun selskab af sin mand, Obama-parret og sin datter forud for tirsdagens valg.

Hillary Clinton havde blandt andet musikeren Bruce Springsteen med på scenen i Philadelphia. Scanpix/Spencer Platt Fold sammen
Læs mere

Mandag aften holdt Demokraternes præsidentkandidat i USA, Hillary Clinton, sin afsluttende tale til 40.000 fremmødte i Philadelphia samt millioner af tv-seere forud for præsidentvalget tirsdag.

Ifølge Clintons kampagnestab var de mange mennesker det største antal, der på en gang var mødt op for at støtte hende i løbet af valgkampen.

Det var på forhånd blevet kaldt vælgermødet over alle vælgermøder i denne valgkamp. Ikke mindst på grund af hvilke personer Clinton havde med sig på scenen.

Musikerne Jon Bon Jovi og Bruce Springsteen sang indledningsvis for de fremmødte ved Independence Hall.

Derefter holdt USA's præsident, Barack Obama, og USA's førstedame, Michelle Obama, tale. Det samme gjorde tidligere præsident Bill Clinton.

Alle med samme budskab: Gå ud og stem tirsdag, hvis I har jeres land og fremtid kært.

Hillary Clinton selv rundede af:

- Der er et klart valg ved dette valg. Et valg mellem splittelse og samling. Mellem en økonomi der arbejder for alle eller kun for dem i toppen. Mellem et stærkt, stabilt lederskab eller en løs kanon, der kan sætte alt over styr, siger Hillary Clinton i sin tale ifølge AFP.

Philadelphia er ikke noget tilfældigt sted for Demokraterne. Byen er den største i delstaten Pennsylvania, der betegnes som en af de vigtigste svingstater.

Det var også her, at Det Demokratiske Parti i juli nominerede Hillary Clinton til partiets præsidentkandidat.

Men ikke mindst var det her, USA's uafhængighedserklæring blev underskrevet i 1776. Og mandag forsøgte Clinton og hendes venner at få tilhørere til at føle det historiske vingesus.

- Jeg vil vædde på, at det amerikanske folks visdom og anstændighed vil sejre på dagen, og det er et væddemål, jeg endnu har til gode at tabe, sagde USA's præsident, Barack Obama.

/ritzau/