Clinton sprænger Twitter med hårdt angreb på Trump

Efter endnu et angreb fra Donald Trump er Hillary Clinton nu gået til modangreb i samme tone.

Tonen i præsidentvalgkampen spidser til på de sociale medier. Scanpix/Jonathan Alcorn Fold sammen
Læs mere

Washington. Det bitre opgør mellem de to amerikanske præsidentkandidater Donald Trump og Hillary Clinton på de sociale medier nåede torsdag aften nye højder i en opsigtsvækkende udveksling.

Den republikanske kandidat Donald Trump har ikke været bleg for at kritisere Hillary Clinton i hårde vendinger, og torsdag greb han igen chancen, efter at hun fik en støtteerklæring fra præsident Barack Obama.

Denne gang tog den 68-årige Hillary Clintons kampagne dog handsken op.

- Slet din Twitter-konto, lød det kølige svar fra Hillary Clintons Twitter-konto.

Det svar har omkring midnat natten til fredag fået 215.000 Twitter-brugere til at dele opslaget i et retweet - et tal, der natten til fredag konstant voksede. Dermed er det blevet valgkampens mest delte opslag på det sociale medie Twitter.

Til sammenligning er Donald Trumps mest delte opslag et tweet, hvor han spiser tacos og ønsker den latinamerikanske befolkning en god Cinco De Mayo-dag. Det opslag valgte omkring 84.000 Twitter-brugere at dele.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har en ansat i Hillary Clintons kampagneorganisation oplyst, at hendes kontante svar blev skrevet af en af stabens yngre medlemmer og ikke af kandidaten selv.

Med opslaget slog Hillary Clinton sin egen rekord for mest delte budskab på Twitter. Den tidligere rekordholder var beskeden om, at hun var kandidat til præsidentposten.

Opslaget førte samtidig til en række svar fra både Donald Trump og andre republikanere, der i flere tilfælde henviste til den e-mail-skandale, som opstod under Hillary Clintons tid som udenrigsminister.

Andre svar kræver, at hendes mand - den tidligere præsident Bill Clinton - sletter sin profil på datingappen Tinder, før Donald Trump skal slette sin Twitter-profil.

Det er et forsøg på at henvise til den tidligere præsidents affære med assistenten Monica Lewinsky, mens han var præsident.

Dagens nyhed fra Hillary Clintons kampagne - en video hvor præsident Barack Obama erklærer sin støtte til Clinton - fik lidt under 10.000 delinger af andre Twitter-brugere.

/ritzau/AFP