Clinton har forøget sin føring til 12 procentpoint

Clinton har en føring på 20 procentpoint blandt kvindelige vælgere og på tre procentpoint hos de mandlige.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Washington. Hillary Clinton har en føring på 12 procentpoints over Donald Trump og har opnået støtte fra over 50 procent af de sandsynlige vælgere på nationalt plan, viser nye målinger fra tv-stationen ABC News.

Målingen viser, at Clinton har støtte fra 50 procent, mens Trump har støtte fra 38 procent af de vælgere, som forventes at gå til stemmeurnerne.

Det er Clintons største føring siden valgkampens begyndelse.

Fem procent støtter Libertarianernes kandidat, Gary Johnson, og to procent støtter Det Grønne Partis kandidat, Jill Stein.

- Vi er bagud, erkendte Trumps kampagneleder, Kellyanne Conway, over for tv-stationen NBC's "Meet the Press." Men Trumps lejr insisterer på, at valgkampen ikke er afgjort.

- Få alle I kender til at stemme, sagde den 70-årige Trump til tilhængere i Napoli, Florida, hvor han opfordrede alle til at "fjerne den skurkagtige Clinton én gang for alle."

- Vi står fænomenalt stærkt i Florida. Tro ikke på medierne, sagde Trump.

Målingen fra ABC News viser, at Clinton har en føring på 20 procentpoint blandt kvindelige vælgere og på tre procentpoint blandt de mandlige.

Hillary Clinton kaldte i en tale søndag Trump for en dårlig taber, fordi han har sagt, at han ikke er sikker på, at han vil acceptere valgresultatet, når amerikanerne har stemt den 8. november.

Clinton siger, at Trumps udtalelser er mere i tråd med, hvad diktatorer i ikkedemokratiske stater siger om deres politiske modstandere.

- At sige, at man ikke respekterer udfaldet af et valg, er en direkte trussel mod vort demokrati.

- Den fredelige overdragelse af magten er en af de ting, som gør Amerika til Amerika, sagde hun på et valgmøde på North Carolinas Universitet i Charlotte.

/ritzau/Reuters