Clinton: Giv Trump chancen for at lede

Det er smertefuldt, men vi må acceptere resultatet og kæmpe videre, siger Clinton i tale efter valgnederlag.

Hillary Clinton talte onsdag aften dansk tid til sine medarbejdere og støtter i New York. Ved hendes side er hendes mand, tidligere præsident Bill Clinton (t.v.), og hendes vicepræsidentkandidat, Tim Kaine. Reuters/Carlos Barria Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Washington. - Jeg har lykønsket Donald Trump og tilbudt at arbejde sammen med ham på vort lands vegne. Jeg håber, at han vil blive en succesfuld præsident for alle amerikanere, siger Hillary Clinton.

- Vi må acceptere dette resultat og se fremad, siger hun.

Det er Hillary Clintons første offentlige udtalelse, siden det stod klart onsdag morgen dansk tid, at hun havde tabt præsidentvalget til sin republikanske modstander.

Hun understreger, at Demokraterne nu må give Trump en chance for at lede landet.

- Vi skylder ham et åbent sind og muligheden for at lede.

Clinton holdt sin tale på The New Yorker Hotel, hvor hendes kampagnestab og vigtigste støtter er samlet.

Hun lægger ikke skjul på, at hun er dybt skuffet over valgresultatet, der knuser hendes ambition om at blive taget i ed som USA's første kvindelige præsident i januar.

- Det er smertefuldt, og det vil det være i lang tid, erkender Clinton i sin tale.

Flere af de forsamlede i salen kunne heller ikke skjule deres skuffelse over valgresultatet og måtte tørre tårerne væk, mens de ventede på, at Clinton begyndte på sin tale, viser tv-billeder.

I takt med, at resultaterne tikkede ind på valgnatten og alt pegede i retning af et nederlag til Clinton, valgte den tidligere udenrigsminister og førstedame at undlade at holde tale.

Clinton har dog ringet til Trump og lykønsket den republikanske rigmand med valgsejren.

Den demokratiske vicepræsidentkandidat, senator Tim Kaine, gav en kort tale, inden Clinton selv stillede sig på talerstolen.

- Hillary Clinton har skrevet historie, fastslog han.

- Hillary Clinton er en, der til sit sidste åndedrag vil kæmpe for denne nation og for de værdier, hun tror på, sagde Kaine.

/ritzau/