Clinton fremlægger skatteregnskab og presser igen Trump

Ægteparret Clinton tjente omkring 10 millioner dollar sidste år på blandt andet taler og en bogkontrakt.

Arkivfoto: Størstedelen af ægteparret Clintons indtægter kom fra talehonorarer. Men en betydelig indtægt kom også fra Hillary Clintons bogkontrakt, viser de tal, som netop er blevet lagt frem af Clintons kampagnestab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steve Pope
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hillary Clinton og hendes mand, tidligere præsident Bill Clinton, tjente sidste år op mod 67 millioner kroner og betalte omkring 40 procent i skat af deres indtægter. Det oplyser den demokratiske præsidentkandidats stab.

Da Clinton offentliggjorde sin selvangivelse fredag, gentog hun opfordringerne til sin republikanske rival, Donald Trump, om at gøre det samme.

Størstedelen af ægteparret Clintons indtægter kom fra talehonorarer. Men en betydelig indtægt kom også fra Hillary Clintons bogkontrakt.

De tal, som er blevet fremlagt af Clintons kampagnestab, viser, at parret havde en føderal skattesats på 34,2 procent af indtægten. Samtidig betalte de ni procent til delstats- og lokalmyndigheder. Det giver en sammenlagt skatteandel på over 40 procent.

Desuden donerede Clinton-ægteparret 9,8 procent af deres indtægt til velgørenhed sidste år, siger kampagnestaben.

Trump har afvist at offentliggøre sin selvangivelse. Han siger, at hans regnskaber er til revision.

Ejendomsmilliardæren fra New York har imidlertid sagt, at han agter at fremlægge selvangivelsen, når den er klar.

- Donald Trump gemmer sig bag falske undskyldninger og holder ikke sine tidligere løfter om at offentliggøre sine skatteregnskaber. Hvad er det han forsøger at skjule, siger kommunikationschefen i Clintons stab, Jennifer Palmieri.

Amerikanske præsidentkandidater er ikke forpligtet til at offentliggøre, hvor meget de betaler i skat, men det har i 40 år været en tradition at gøre det. De fleste kandidater har fremlagt tal for adskillige år - blandt andre Bob Dole i 1996. Han offentliggjorde sine skatteregnskaber gennem 29 år ifølge Washington Post.

/ritzau/AFP