Claus var centimeter fra døden: Allerede inden angrebet gik han og undrede sig

Danske Claus Vallø, der er far til en søn, fortæller, at han var én af de første, der blev ramt af varevognen, der drejede ned af Las Ramblas fra Placa Catalunya i Barcelona. Til hans held blev han kun snittet. Fold sammen
Læs mere

Den 53-årige danske far til én, Claus Vallø, fortæller, at han var blandt de allerførste, der blev ramt af den af varevogn, der torsdag eftermiddag kørte ind i og dræbte 13 mennesker og sårede over 100 på Las Ramblas ved Placa Catalunya i Barcelona.

Han glemmer aldrig, hvordan ét enkelt skridt afgjorde, om han stadig ville kunne se sin mor og sin søn.

»Jeg gik ind på Ramblaen og så fire taxier, som jeg ville praje. Jeg gik bag den her dame, som gik langsomt, og som jeg faktisk blev irriteret på. Så jeg tog skridtet til venstre rundt om hende, og i det øjeblik jeg flyttede foden, kom vognen bragende og snittede mig på foden. Og den dame jeg gik rundt om, blev jo smasket ned og er den første, der bliver ramt på Ramblaen,« siger han og fortæller, hvordan det hele på et splitsekund ændrede sig fra sydens paradis til et blodigt helvede.

»Jeg gik helt i panik, og folk begyndte at skrige og løbe væk. Jeg løb selv ti meter væk og satte mig ned på knæ og nærmest tudbrølede og rystede. Jeg kunne ikke tænke klart, om jeg skulle gå tilbage. Jeg kunne bare sidde og høre bumpene, hver gang han ramte én. Jeg er godt klar over, at det her ikke var en trafikulykke. Men jeg begyndte at løbe tilbage for at se, om der var nogle, jeg kunne hjælpe. Men alle, jeg fandt, var enten livløse eller fuldstændig lammede og kunne ikke sige noget,« fortæller Claus Vallø, der i chok gik tilbage mod sit hotel Medium Monegal - blot 15 meter fra Ramblaen ved Placa Catalunya.

 

Claus Vallø er i Barcelona med sin bror for at spille en af Europas største turneringer, Pokerstarts Championship. Det eneste, han kan tænke på nu, er at kramme sin 15-årige søn, Geti, der er hjemme i Danmark sammen med Claus' mor.

»Jeg ringede hjem og fik fat i ham, og jeg var virkelig rystet og græd. Min mor kunne intet forstå, og mit adrenalin pumpede. Jeg tudbrølede virkelig. Min søn fortalte mig så, at det er oldemor, der holder hånden over mig. Hun døde i forgårs. Jeg har mest lyst til at tage hjem og kramme min søn,« siger Claus.

Claus Vallø, der fortæller, at han ikke har lukket et øje i nat, undrer sig over én ting.

»Der var ingen betonklodser hverken i starten af Ramblaen eller på vej ned ad den. Det gik jeg allerede og tænkte over i går,« siger han.