Cirkustiger spredte skræk og rædsel i Paris

En tiger, der var stukket af fra et cirkus, nåede at skabe frygt på en togstation i Paris, inden den blev skudt. Det har givet debat på de sociale medier.

En 200 kilo tung tiger måtte lade livet i Paris. Arkivfoto: Anwar Amro/AFP Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En cirka 200 kilo tung tiger blev tidligt fredag aften skudt ned i Paris efter at have vandret rundt i »nogen tid«, som fransk politi formulerer det. Den vilde­ kat var undsluppet et omrejsende cirkus, og jagten på dyret blev sat ind, efter lokale­ beboere slog alarm ved at kontakte de franske beredskabstjenester.

Ifølge de franske myndigheder kom ingen mennesker noget til, men det enorme rovdyr nåede dog at skabe skræk på en togstation i det 15. arrondissement få kilometer fra Eiffeltårnet.

Banepersonalet måtte standse trafikken i cirka 20 minutter og bad folk forlade stationen på grund af den løsslupne tiger. Kort tid efter blev dyret skudt ned i en gyde med et gevær­ af personalet fra Cirkus Bormann Moreno. Forinden havde cirkusfolkene angiveligt anvendt en stang og klumper af kød i et forsøg på at indfange det farlige rovdyr.

Det lokale brandvæsen forklarer, at dyret var skudt, da de ankom.

Fredag aften var politiet også til stede i området, og det forlyder, at ejeren er anholdt under mistanke for at bringe andres liv i fare. Det er uklart, hvordan tigeren undslap det franske cirkus, men politiet er ved at se på sagen, og dyrets kadaver er taget med til videre undersøgelse.

Ifølge et øjenvidne skabte tigeren en del postyr­ på togstationen, som ligger nær Seinen i den sydvestlige del af den franske hovedstad.

»Der var folk, som løb og skreg. Det var et meget stort og vildt dyr,« lød det.

Et andet øjenvidne forklarer, at der blev affyret to til tre skud, og et tredje at rovdyret skabte »intens panik«.

På sociale medier kan man nu se billeder af det afdøde dyr kort efter, at det blev dræbt, og der findes endda en video, hvor man kan høre skuddene og se folk i løb.

Sagen har fået mange brugere på de sociale medier til at kritisere, at den store tiger måtte lade livet på grund af menneskelig handling. Flere udtrykker deres frustration over, at det er muligt for et cirkus at optræde med en tiger. I Danmark er den slags ulovligt.

Her er det en dyreværnsorganisation stiftet af den franske skuespiller Brigitte Bardot, som på facebook bruger lejligheden til at slå et slag for forbud mod brug af vilde dyr i cirkus.

Vilde tigere er en truet dyreart, og der menes at være under 4.000 tilbage på globalt plan ifølge WWF Verdensnaturfonden. For hundrede år siden var der mere end 100.000. Ifølge organisationen er den vilde tiger blandt andet truet på grund af krybskytteri og skovbrug. En tiger kan spise op til 40 kilo kød ad gangen.