CIAs tweet om Danmark vækker undren: Hvad gør vi med vores hænder, siger I?

CIA hævder på Twitter, at danskerne spiser på en særlig måde. Beskrivelsen er svær at genkende.

Myhavn
CIAs mærkværdige tweet er akkompagneret af et billede af nyhavn, som mange turister besøger på deres tur til København. Hold øje med deres spisevaner den kommende tid! Fold sammen
Læs mere
Foto: LINDA KASTRUP

Verdens mægtigste efterretningstjeneste - amerikanske CIA - har på det sociale medie Twitter udsendt en meddelelse tirsdag aften, der får mange danske Twitter-brugere til at undre sig. Den omhandler danskernes spisevaner:

»Når man spiser i Danmark, er det en sædvanlig skik, at man holder sine hænder synlige, selv når man hviler. Så håndled lægges ofte på bordet,« skriver CIA i tweetet, som har karakter af at være et rejsetip.

Opslaget fra CIA har fået hundredvis af kommentarer - blandt andet fra danskere, som gør det klart, at de aldrig har hørt om den skik, som CIA mener at kende til.

»Vent, hvad? Jeg er dansker og har tilsyneladende spist forkert hele mit liv?,« skriver en Twitter-bruger, der kalder sig Christina.

Andre danske brugere laver sjov med det mærkværdige tweet fra CIA.

»Hej CIA, tilfældig dansker her. Da I gravede denne information frem, brugte I så de samme informanter, der fandt bevis for masseødelæggelsesvåben i Irak? Spørger bare,« skriver Twitter-brugeren Esben E Rasmussen.

Journalisten Paula Larrain skriver:

»Efter 45 år i dette smukke land, forstår jeg det nu. I begyndelsen troede jeg, at reglen omfattede ens bryster. Hvilket selvfølgelig var en smule akavet. I begyndelsen.«

Tweetet om Danmark er det seneste i en lang række af små rejsetips, som CIA de seneste uger har udsendt om flere forskellige lande under hashtagget #WorldFactbookTravelFacts. CIA driver leksikonet World Factbook, som er en stor oversigt med fakta om alverdens lande.

Også i andre lande har opslagene medført hovedrysten. Blandt andet skriver CIA, at renlighed er en kilde til stolthed i Belgien, og at man derfor ofte kan se belgiere vaske og feje fortorvet foran deres hus. Den beskrivelse kan mange belgiere tilsyneladende ikke genkende.