CIA tweeter angrebet på bin Laden fem år efter hans død

Osama bin Laden blev dræbt under en hemmelig operation 2. maj 2011. Nu tweeter CIA operationens forløb.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fairfax: Om natten 2. maj 2011 blev grundlæggeren af terrornetværket al-Qaeda, Osama bin Laden, dræbt af amerikanske specialstyrker fra Navy Seals eliteenhed, Seal Team Six.

Det skete under en hemmelig operation rettet mod et hus i den pakistanske by Abbottabad.

For at markere femårsdagen for drabet på manden, der stod bag angrebet mod World Trade Center i New York og Pentagon i Washington 11. september 2001, har den amerikanske efterretningstjeneste, CIA, taget et usædvanligt middel i brug: Twitter.

Ved hjælp af hashtagget #UBLRaid tweeter det normalvis hemmelighedsfulde spionagentur den fem år gamle operation, som om den udspiller sig i realtid.

- For at markere femårsdagen for operationen mod Osama bin Laden i Abbottabad vil vi tweete razziaen, som om den skete i dag, oplyser CIA ifølge nyhedsbureauet AFP.

- 1.51 EDT (Eastern Daylight Time) - helikoptere letter fra Afghanistan med kurs mod Abbottabad, Pakistan, står der i det første tweet.

- 3.30 EDT - to helikoptere lander ved stedet i Abbottabad, Pakistan. Én forulykker, men angrebet fortsætter uden forsinkelse eller skader.

- 3.39 EDT - Osama bin Laden bliver fundet på tredje sal og dræbt.

Drabet på Osama bin Laden skete på direkte ordre fra præsident Barack Obama.

CIA-chef John Brennan fortæller, at det formentlig vil have en stor betydning, hvis også lederen af den militante gruppe Islamisk Stat (IS), Abu Bakr al-Baghdadi, blev taget ud af spillet.

- Hvis vi fik Baghadi, tror jeg, det ville have en effekt på organisationen, og at den ville kunne mærke det, siger han til NBC.

- Men det nye fænomen IS vil true os i mange år fremover, tilføjer han.

CIA har 1,33 millioner følgere på Twitter og har sendt 1622 tweets ud, siden efterretningstjenesten kom på det sociale medie i februar 2014.

/ritzau/AFP