CIA-elskerinde til ny kvinde: »Jeg ved, hvad du har gjort«

General Petraeus er netop trådt af som leder af CIA, fordi han havde en elskerinde. Nye oplysninger i sagen antyder, at der måske også var en anden elskerinde involveret.

ARKIVFOTO. General David Petreaus med Paula Broadwell. En anden kvinde, der har været en del af trekantsdramaet, er nu identificeret som festarrangøren Jill Kelley. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

CIA-chefen David Petraeus tog sin afsked fra organisationen i fredags, fordi han havde haft en udenomsægteskabelig affære med forfatteren Paula Broadwell, som havde skrevet en biografi om den tidligere general.

Nu viser det sig, at der muligvis er mere i den sag end et sidespring med en enkelt elskerinde. Ifølge amerikanske nyhedsbureauer, så skrev Paula Broadwell truende mails til en 37-årig kvinde ved navn Jill Kelley, der organiserede fester for det amerikanske militær. Jill Kelley blev bange og henvendte sig til FBI for at få hjælp.

Da FBI begyndte at undersøge sagen, blev bureauet hurtigt klar over, at CIAs leder var involveret i en affære med en gift kvinde, og de undersøgte derfor også, om der kunne være tale om en national sikkerhedsrisiko.

FBI konkluderede, at sagen ikke udgjorde en national sikkerhedsrisiko, selvom den 40-årige Paula Broadwell i sine mails havde hentydet til klassificerede oplysninger.

Ifølge avisen New York Post advarede Paula Broadwell sin konkurrent med ordene: »Jeg ved, hvad du har gjort.« Hun advarede i sine mails Jill Kelley om at lade den 60-årige general være i fred.

Hvorfor udgjorde Kelley en fare?
Jill Kelley er gift og har på frivillig basis organiseret fester for det amerikanske militær i Florida, da general Petraeus var udstationeret i staten. I en erklæring siger Jill Kelley:

»Vi og vores familier har været venner med general Petraeus og hans familie i 5 år. Vi respekterer hans og hans families privatliv og vi ønsker det samme for vores familie.«

New York Post kan ikke kaste lys over, hvorfor Paula Broadwell mente, at Jill Kelley udgjorde en fare for hendes forhold til Petraeus. General Petraeus mødte sin hustru Holly i 1970erne, da han studerede på militærakademiet West Point. De har to børn og har været sammen i 37 år.

Sagen har vakt opsigt, fordi Petraeus blev anset for den mand, der reddede en del af det amerikanske engagement i Irak og gennemførte en modoffensiv (Surge), der genskabte rimelige rolige forhold i Irak. Han blev siden øverstbefalende i Afghanistan, før han blev udnævnt som leder af CIA.