Chavez: Gidsler i Colombia kan være frigivet om få timer

Venezuelas præsident, Hugo Chavez, siger, at tre FARC-gidsler vil blive frigivet, så snart Colombias regering giver grønt løs for løsladelsen.

Det er kun et spørgsmål om timer, inden tre af den colombianske, marxistiske oprørsbevægelse FARC's gidsler kommer på fri fod efter mere end fem års fangenskab.

Det sagde Venezuelas præsident, Hugo Chavez, onsdag aften dansk tid på en velbesøgt pressekonference i præsidentpaladset i Caracas.

- Det eneste, vi nu har brug for, er grønt lys fra den colombianske regering, sagde Chavez, der tilføjede, at Venezuela har sat fly og helikoptere i beredskab for at hente gidslerne i Colombia, så snart de bliver løsladt.

- Vi er klar til at iværksætte den humanitære operation, sagde præsidenten, der udtrykte håb om, at det hele vil være overstået "inden for de næste par timer".

Allerede for over en uge siden forlød det, at FARC-oprørerne var blevet enig med Chavez og havde givet ordre om at løslade colombianerne Consuelo Gonzalez, Clara Rojas og dennes søn Emmanuel.

/ritzau/AP