Charlie Hebdo udkommer igen på onsdag: »Vi skriver med vores tårer«

De overlevende på satiremagasinet Charlie Hebdo vil trods onsdagens terrorangreb og drab på deres kolleger udkomme med en ny udgave af magasinet på onsdag.

En kvinde læser den seneste udgave af Charlie Hebdo i en boghandel i Paris 7. januar. Fold sammen
Læs mere
Foto: CAROLINE BLUMBERG

FRANKRIG: Terrorangrebet, hvor to maskerede mænd onsdag skød tegnere og journalister under et redaktionsmøde på satiremagasinet Charlie Hebdo, har ikke sat en stopper for bladet.

Det gamle magasin, der siden slutningen af 1960erne har været en provokerende stemme i Frankrig, udkommer igen i næste uge, meddeler overlevende redaktører ifølge flere franske medier.

»Dumheden skal ikke vinde,« siger klummeskribenten Patrick Pelloux til AFP ifølge BBC. Til L'Eco siger han: »Vi skriver med vores tårer.«

Han tilføjer, at et nyt nummer af Charlie Hebdo vil udkomme onsdag 14. januar for at bevise, at terroristerne ikke har vundet ved at dræbe hans kolleger.

»Det er rigtig hårdt. Vi lider alle - med sorg, med frygt, men vi gør det alligevel, for at dumheden ikke skal sejre,« uddyber Patrick Pelloux.

De overlevende journalister og tegnere på bladet må sammensætte næste udgivelse et andet sted end på bladets hovedkontor i midten af Paris, som var scenen for onsdagens blodige massakre.

Der er ingen meldinger om, hvordan det blodige terrorangreb vil blive behandlet i næste uges udgave af magasinet, som gennem årene har bragt provokerende tegninger rettet mod de store religioner og store autoriteter.

Mens de ansatte på Charlie Hebdo arbejder videre på næste uges magasin, er de to gerningsmænd fra angrebet stadig på fri fod. De er torsdag middag blevet lokaliseret i det nordlige Frankrig, skriver flere franske medier. De to mistænkte brødre er angiveligt set køre i en bil med flere våben - og maskerede nummerplader.

Gerningsmændene råbte »Gud er stor« og »Profeten er blevet hævnet« i gaden uden for Charlie Hebdos kontor efter terrorangrebet, som derfor anses som en hævn for de mange provokerende tegninger, satiremagasinet har bragt om profeten Muhammed og islam generelt.

Udover de satiriske tegninger af muslimer har bladet også behandlet andre store religioner og autoriteter satirisk gennem årene.