Charlie Hebdo-terrormistænkt løsladt

Den 18-årige mand, der blev anholdt i forbindelse med terrorangrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo, er blevet løsladt. Det er endnu uvist, om han havde del i det blodige angreb.

Foto: Byambasuren Byamba-Ochir

Det franske politi har løsladt den 18-årige mand, der blev anholdt i forbindelse med onsdagens terrorangreb på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris. Det skriver flere internationale medier.

Den franske avis Le Figaro skriver ifølge VG.no, at den 18-årige blev løsladt fredag. Han havde siddet varetægtsfængslet siden onsdag, hvor han angiveligt meldte sig selv til politiet i byen Charleville-Mézières i det nordøstlige Frankrig, da han blev efterlyst efter det blodige terroranslag i Paris.

Det er fortsat uvist, om han har haft nogen del i angrebet mod Charlie Hebdo, der onsdag kostede 12 personer livet. Flere medier har rapporteret om, at han er svoger til de to gerningsmænd bag angrebet, brødrene Chérif og Said Kouachi, der fredag dræbt af franske specialstyrker efter en timelang gidselaktion i byen Dammatin-en-Göele nord for Paris.

Kilder siger til den franske avis Le Monde, at der aldrig var nogen tredjemand involveret i angrebet på den franske satireavis, skriver VG.no.

Den 18-årige mand meldte angiveligt sig selv til politiet og fortalte, at han havde et alibi for Charlie Hebdo-angrebet - han var i skole, da det fandt sted. Det er ifølge internationale medier blevet bekræftet af flere af den unge mands klassekammerater.

Han kom i myndighedernes søgelys, da politiet fandt hans efterladte ID-kort i den flugtbil, Kouachi-brødrene efterlod efter skyderiet på Charlie Hebdos redaktion i Paris.

Efter angrebet anholdt fransk politi flere familiemedlemmer til de to brødre. Antallet er ikke blevet bekræftet fra officiel side, men der har blandt andet været forlydender om, at op mod ni personer med tilknytning til Chérif og Said Kouachi blev anholdt under en politiaktion.