Charlie Hebdo-terrorist begravet i hjemby trods protester

Trods protester fra borgmesteren i Reims er den ene af Kouachi-brødrene fra angrebet på Charlie Hebdo fredag blevet begravet i byen.

Mens en af terroristerne fra Charlie Hebdo, Said Kouachi, blev begravet i sin hjemby, Reims i Frankrig, blev der protesteret mod Charlie Hebdo i Istanbul. Fold sammen
Læs mere
Foto: OZAN KOSE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FRANKRIG: Den ene af Kouachi-brødrene, som 7. januar angreb satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris, er blevet begravet i sin hjemby, Reims, bekræfter de franske myndigheder ifølge The Independent.

Borgmesteren i Reims, Arnaud Robinet, har tidligere nægtet at lade Said Kouachi begrave i byen - af frygt for, at det ville tiltrække andre ekstremister.

»Hvis jeg bliver bedt om at begrave Said Kouachi, så vil jeg kategorisk nægte,« har borgmesteren tidligere sagt ifølge New York Times, før han blev tvunget til at tillade begravelsen.

I henhold til fransk lovgivning forventes efterladte pårørende at anmode borgmesteren i de afdødes hjemby om en begravelse.

»Han blev begravet i går aftes på den mest diskrete, anonyme måde,« siger Arnaud Robinet lørdag til den franske tv-station BFM TV ifølge The Independent. Said Kouachi boede i Reims med sin hustru og deres søn på to år.

Borgmesteren vil ikke oplyse, hvilken kirkegård, Kouachi er blevet begravet på - og han understreger, at han ikke ved hvor på kirkegården, den afdøde terrorist ligger.

En unavngiven embedsmand i Paris-forstaden Gennevilliers, hvor lillebroren Chérif Kouachi boede, har tidligere oplyst, at man formentlig vil lade ham begrave i byen, hvis der kommer en officiel anmodning.

Der har ikke været nogen meddelelser om begravelsen af Amedy Coulibaly, som torsdag 8. januar dræbte en politikvinde og dagen efter dræbte fire personer efter et timelangt gidseldrama i et jødisk supermarked i Paris.

Alle tre terrorister blev dræbt i konfrontationer med politiet fredag 9. januar.