Charlie Hebdo-tegner vil ikke tegne Muhammed længere

Den franske satiretegner Luz, der stod bag Charlies Hebdos seneste tegning af profeten Muhammed, er færdig med at afbilde profeten.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FRANKRIG: Da Charlie Hebdo udkom første gang, efter terrorangrebet mod det franske satiremagasin i Paris i januar, var det med profeten Muhammed på forsiden.

Med tårer i øjnene holdt profeten et skilt frem med teksten »Je suis Charlie (Jeg er Charlie, red.)« flankeret af ordene »Alt er tilgivet«.

Bag den forside stod satiretegneren Luz og står det til ham selv, er det sidste gang, at han har portrætteret profeten, siger han i et interview.

»Han interesserer mig ikke længere. Jeg blev træt af at tegne ham, ligesom jeg blev træt af tegne Sarkozy (tidligere fransk præsident, red.). Jeg har ikke tænkt mig at dedikere mit liv til at tegne dem,« siger han i et interview med Les Inrockuptibles ifølge Reuters.

Da de to brødre, Said og Chérif Kouachi, i starten af januar angreb satiremagasinets redaktionslokaler og dræbte 12 personer, var det ifølge dem selv for at hævne profeten, der var blevet portrætteret flere gange i magasinet. I Islam bliver det betragtet som blasfemi at tegne profeten.

Det fik dog ikke magasinet til at rette ind, og med Luz’ tegning på forsiden solgte magasinet, der normalt udkommer i oplag på 60.000, flere millioner udgaver.

Den franske tegner fastslår i interviewet, at hans beslutning ikke skal ses som en sejr til islamisterne.

»Terroristerne har ikke vundet. De ville have vundet, hvis hele Frankrig fortsætter med at være bange,« siger Luz.