Charlie Hebdo revet væk: Der bliver trykt to millioner ekstra

En af tegningerne i det lynudsolgte magasin er helt fantastisk, fortæller Berlingskes korrespondent Martin Tønner.

Pariserne var onsdag tidligt oppe for at stå i kø til et eksemplar af Charlie Hebdo, der udkommer for første gang siden terrorangrebet. Magasinet kommer i salg i Danmark torsdag eller fredag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

FRANKRIG: De tre millioner eksemplarer af det satiriske magasin Charlie Hebdo, som onsdag landede i Frankrigs kiosker, blev revet væk på få minutter, og nu er det ifølge Sky News, der citerer AFP, besluttet, at der skal trykkes to millioner eksemplarer ekstra.

Magasinet der normalt udkommer i et oplag på 60.00, vil dermed komme ud i intet mindre end fem millioner eksemplarer.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Onsdagens udgave er den første efter massakren på magasinets redaktion i sidste uge, hvor ti medarbejdere blev dræbt.

Berlingskes korrespondent, Martin Tønner, der befinder sig i Paris, fortæller til Berlingske Nyhedsbureau, at han stod meget tidligt op for at sikre sig et eksemplar.

Men den kiosk han havde udset sig, åbnede tidligere end kioskmanden havde fortalt dagen før, så derfor var Charlie Hebdo allerede udsolgt. Paris er dog rig på bladkiosker, og ved byens rådhus stillede han sig derfor op som den første, mens køen bag ham hurtigt kom til at tælle et halvt hundrede mennesker:

»Magasinet bliver simpelthen revet væk. Jeg var rundt ved to-tre kiosker, og til sidst fandt jeg en, der endnu ikke var åbnet, og der stod jeg så i to-tre kvarter, mens køen voksede bagved. Da han åbnede, gik der fem minutter, så måtte kioskmanden melde udsolgt,« fortæller Martin Tønner.

»Vi blev stående ved kiosken i nogen tid, og der blev ved med at komme folk, der spurgte efter magasinet og prøvede at få kioskejeren til at fremskaffe flere eksemplarer,« fortæller Martin Tønner.

»Det handler selvfølgelig om, at det er den første dag og at alle vil have det som et slags minde,« siger han.

Korrespondenten vil dog heller ikke afvise, at folks interesse også har et element af solidaritet med redaktionen.

Magasinets forside med den grædende Muhammed er efterhånden velkendt, og inde i magasinet er mange af de dræbte tegneres tegninger genoptrykt. Men bagsiden rummer ifølge Martin Tønner en ny og stærk tegning, som tegneren Luz er manden bag.

»Bagsiden er helliget tegninger om massakren, og en af dem er helt fantastisk. Den viser de to terrorister, der kommer op i himlen, hvor de spørger, »Hvor er de der 70 jomfruer henne?«, hvorefter der i en taleboble længere henne bliver svaret »De er sammen med dem fra Charlie Hebdo«. Så ser man dem ligge og hygge sig henne på en sky med alle jomfruerne,« fortæller Martin Tønner.