Champions League-kamp i Dortmund aflyst efter »målrettet angreb« på spillerbus

Champions League-kamp mellem AS Monaco og Borussia Dortmund er udsat til i onsdag, efter at Dortmunds spillerbus blev ramt af tre eksplosioner. En spiller skadet.

Foto: Ralph Orlowski.
Læs mere
Fold sammen

Tre eksplosioner har ramt en bus med spillerne fra Borussia Dortmund, som tirsdag aften skulle have spillet Champions League-kamp i Dortmund. Det bekræfter tysk politi.

Eksplosionerne skulle ifølge den tyske avis, Bild, have fundet sted ved 19-tiden på Wittbräucker Strasse, cirka 10 km fra stadion.

Sprængstoffet skulle ifølge Bild have være placeret langs vejkanten, og eksplosionerne knuste flere ruder i bussen, da denne var på vej fra spillernes hotel til stadion.

Ifølge en pressemeddelelse fra politiet udsendt kl. 21.50 var der tale om »et angreb med kraftige sprængstoffer«, og disse sprængstoffer kan have været »skjult i en hæk i nærheden af p-pladsen (ved hotellet, red.)«.

Pressekonference: Målrettet angreb

Politiet afholdt pressekonference om aftenens hændelser klokken 23.

I den anledning sagde Dortmunds politidirektør, Gregor Lange:

»I aften klokken 19.15 fandt tre eksplosioner i nærheden af BVBs hotel (Borussia Dortmund, red.). Vi må gå ud fra, at der var tale om et målrettet angreb på BVB. En stærk politistyrke blev sat ind. Vi har også sprængstofhunde i aktion, og vi besluttede at afsøge gerningsstedet fra luften (med drone, red.) På dette tidspunkt står det endnu ikke klar, hvad baggrunden for angrebet har været,« sagde han.

På pressekonference blev også oplyst, at politiet har fundet »et brev« eller en »skrivelse«. Ægtheden og indholdet af dette brev bliver lige nu undersøgt af politiet.

Et vidne til eksplosionen siger til mediet DW, at en eksplosion skete lige efter bussens afgang fra hotellet:

»Bussen var stadig der (ved hotellet, red.) og ventede på Thomas Tuchel (Dortmunds træner, red.). Så begyndte bussen at køre mod stadion. Efter få øjeblikke skete en kæmpe ekplosion. Jeg sad i min bil. Hele bilen rystede,« siger vidnet Sasha P. til DW.

Læs mere på livebloggen her

Den tyske efterretningstjeneste understreger, at der ikke er noget, som tyder på et terrorangreb.

Den spanske Dortmund-spiller Marc Bartra (26) er såret og er blevet bragt til et hospital. Ifølge holdets Twitter-profil er de øvrige spillere uskadte, og omkring kl. 20.45 bekræftede holdet igen, at Bartra behandles på hospitalet og ønskes god bedring.

Faderen til Mikel Merino, en anden spansk Dortmund-spiller, som befandt sig ombord på bussen, siger til Carrusel Deportivo, at spillerne følte tre genstande ramme bussen.

»Min søn var ombord på bussen, han var ikke bange, genstandene slog vinduerne itu, og det værste ramte Bartra. To genstande eksploderede, Bartra er kommet til skade med armen,« siger han ifølge sitet Marca.

På billeder af bussen kan man se enkelte ruder knust bagerst i bussen.

Dortmund Politi angav at være talstærkt til stede på stadion. Der var ifølge klubben selv og Dortmund politi ingen tegn på fare på Signal Iduna Park.

Borussia Dortmund skulle efter planen møde AS Monaco i aften, men ifølge Bild er kampen ved 20.30-tiden blevet aflyst. Den er udsat til onsdag aften, og tilskuerne forlod stadion under ro og orden.

»Der er blevet begået et bombeattentat på spillerbussen. Hele holdet er i en tilstand af chok. Sådanne billeder får du ikke lige ud af hovedet igen. Jeg håber, at holdet vil være i stand til at konkurrere i morgen på banen. Det er i en sådan krisesituation, at alle Borussia'ere rykker tættere sammen,« siger Borussia Dortmunds direktør, Hans-Joachim Watzke, til TV-stationen Sky.