Centrum af Donetsk under artilleribeskydning

Ti-etagers boligblok i de ukrainske oprøreres højborg ramt af artilleri. Mindst én rapporteres dræbt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bymidten i oprørernes højborg Donetsk i det østlige Ukraine blev tirsdag eftermiddag ramt af artilleri, oplyser Reuters.

Ifølge oplysningerne blev blandt andet en ti-etagers boligblok ramt, og mindst én person rapporteres dræbt.

Et vidne siger til Reuters, at han så liget af en mand ligge i ruinerne af den ti etager høje bygning tæt ved bymidten kort efter beskydningen.

Den ukrainske hær har i løbet af tirsdagen og nattetimerne gennemført nye omfattende operationer mod de prorussiske separatister og blandt andet bombarderet oprørernes anden store højborg, byen Lugansk, hvor et alderdomshjem ifølge oplysningerne er blevet ramt, og fire personer er blevet dræbt.

De prorussiske oprørere er gennem de seneste uger blevet trængt i defensiven, og har grupperet og forskanset sig i Lugansk og Donetsk, hvor de afventer et afgørende ukrainsk angreb.

Embedsmænd oplyser ifølge Reuters, at kampe i byen Horlivka nord for Donetsk mandag aften kostede op mod 17 indbyggere livet.

Der foregår dog i øjeblikket også voldsomme kampe andre steder i regionen.

Det gælder tæt på området, hvor det malaysiske passagerfly MH17 blev skudt ned og 298 om bordværende dræbt. Tirsdagens kamphandlinger forhindrede for tredje dag i træk et internationalt efterforskningsteam i at nærme sig de vragdele og ligrester, der ligger spredt ud på nedstyrtningsstedet.

Donetsk havde før krigshandlingerne brød ud en million indbyggere, men mange er rejst af frygt for, at byen bliver omdannet til en krigszone.

Ifølge FN er flere end 100.000 indbyggere flygtet fra de krigshærgede områder i det østlige Ukraine.

Reuters rapporterer desuden om svære kampe tæt ved grænsen til Rusland.

Her forsøger den ukrainske hær i øjeblikket at få skabt en zone, hvor de kan kontrollere grænsen og hindre, at der transporteres forstærkninger til oprørerne af såvel mandskab som våben over grænsen fra Rusland.

Mindst en halv snes ukrainske soldater er ifølge ukrainske kilder blevet dræbt gennem de seneste døgn, mens oprørernes leder, Igor Strelkov, oplyser, at 30 af hans folk har mistet livet.