Centralbanker klar med ubegrænsede lån

Den europæiske centralbank ECB går sammen med en række andre centralbanker for at sikre yderligere likviditet på pengemarkedet.

Foto: Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Den britiske Bank of England, Den europæiske Centralbank og den schweiziske nationalbank vil yde ubegrænsede lån i dollar til de kommercielle banker i perioder på syv, 28 og 84 dage til fast rente. Det meddeler Den Europæiske Centralbank.

Med beslutningen vil de europæiske centralbanker sammen med den amerikanske centralbank og Bank of Japan forsøge at øge dollarbeholdningen på de belastede kreditmarkeder.

Ved at tilbyde ubegrænsede lån i dollar til de kommercielle banker, vil centralbankerne "forbedre likviditeten på de kortfristede dollarbaserede finansieringsmarkeder", oplyste bankerne.

De tilføjede, at de "fortsat vil arbejde sammen og er klar til at tage de nødvendige midler i brug for at skaffe tilstrækkelig likviditet på de kortfristede finansieringsmarkeder".

I sidste uge satte en række centralbanker verden over i et koordineret skridt deres toneangivende renter ned i et forsøg på at få styr på den globale finansielle krise.

- ritzau