Centerpartiet støtter Andersson - men ikke hendes budget

Centerpartiet siger, at det ikke vil støtte kommende statsministers udspil til nationalt budget.

Selvom hun ikke vil blokere for, at den 54-årige Magdelena Andersson afløser Stefan Löfven og bliver Sveriges første kvindelige statsminister, siger Annie Lööf samtidig, at hendes parti ikke støtter regeringens udspil til et nationalt budget (Arkivfoto). Fold sammen
Læs mere
Foto: 10030 Jonas Ekströmer/TT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I Sverige siger Centerpartiet (C) onsdag morgen, at det ikke vil blokere for, at den 54-årige Magdelena Andersson afløser Stefan Löfven og bliver Sveriges første kvindelige statsminister.

Men Centerpartiets leder, Annie Lööf, siger samtidig, at hendes parti ikke støtter regeringens udspil til et nationalt budget.

Lööf konstaterer, at Socialdemokraterna har budgetforhandlet med Vänsterpartiet.

»Det får selvfølgelig konsekvenser,« siger Lööf.

»Hele Centerpartiets gruppe i Riksdagen kommer til at acceptere en godkendelse af Magdalena Andersson som statsminister, men alle vil trykke gult, når det gælder budgetafstemningen,« siger hun.

Riksdagen skal klokken 09 stemme om en godkendelse af Magdalena Anderson som ny statsminister.

Vänsterpartiets leder, Nooshi Dadgostar, sagde tirsdag, at partiet vil støtte Andersson. Udmeldingen kom efter, at efter at partierne indgik en aftale om højere pension.

Mandag havde Vänsterpartiet ellers sagt, at det ikke kunne støtte Magdalena Andersson på det foreliggende grundlag.

Ud over en pensionsaftale, der giver 700.000 pensionister op mod tusind kroner mere i lommen om måneden, er Socialdemokraterna og Vänsterpartiet ifølge svenske medier blevet enige om formen for det fremtidige regeringssamarbejde.

/ritzau/TT

/ritzau/TT