Cecilia Sarkozy: Jeg levede 20 år i skyggen

Frankrigs tidligere førstedame Cecilia Sarkozy siger, hun har viet 20 sommetider vanskelige år til sit liv med præsident Nicolas Sarkozy, men nu ser frem til et normalt liv efter skilsmissen.

PARIS: I sit andet større interview siden bekendtgørelsen af deres separation kunne Cecilia ses på forsiden af kvindemagasinet Elle, der rykkede sin udgivelsesdato frem fra mandag til lørdag.

»Jeg viede 20 år af mit liv til Nicholas, 20 år der ikke altid var lette, langt fra,« siger Cecilia, som blev førstedame, da hendes mand tidligere på året vandt præsidentvalget.

»20 år, hvor jeg stod i skyggen. Jeg klagede ikke, jeg lyttede ikke til mine egne behov, og jeg er ikke en kvinde, der beklager sig,« siger hun. »Vi var et almindeligt ægtepar i en ekstraordinær situation, under et ekstraordinært pres, og det kunne vi ikke holde til.«

Hun siger, hun aldrig følte sig godt tilpas, når hun var omgivet af hjælpere og chauffører i de overdådige præsidentpaladser, og ønskede et normalt liv for sig selv og sine børn.

»Måske er jeg ikke som andre mennesker, men det jeg savner mest er at købe ind i supermarkedet sammen med min søn Louis.«

Nicolas Sarkozy mere lukket
Cecilias åbenhed står i kontrast til hendes mands holdning. Han besvarede på et pressemøde fredag surt et spørgsmål om sin skilsmisse ved at sige, at det franske folk ikke var nær så interesseret i hans privatliv som medierne.

Historien har domineret medierne i dagevis og overskygget torsdagens transportstrejke. Den har også fået kommentatorer til at overveje, hvorvidt den intense mediedækning kan få følger for regeringens arbejde.

/Reuters/