Canadiske brandfolk vil slukke brande i Australien over jul

Canadiske brandmænd dropper frivilligt julefejringen derhjemme for at hjælpe med brandslukning i Australien.

Sydney har flere dage over den seneste måned været indhyllet i røg fra de mange brande, der hærger den australske delstat New South Wales. Her ses Operahuset i Sydney 12. november. Fold sammen
Læs mere
Foto: PAUL BRAVEN

Canadiske brandmænd melder sig frivilligt til at assistere med brandslukningen i Australien.

Det skriver den australske avis The Sydney Morning Herald natten til onsdag dansk tid.

De australske myndigheder sendte fredag en forespørgsel om assistance til brandvæsenet i Canada.

Det har fået en række canadiske brandfolk til frivilligt at droppe julefejringen med deres familier derhjemme for at hjælpe deres kolleger i Australien.

De frivillige brandfolk mødtes tirsdag i Vancouver, hvorfra de blev fløjet mod Sydney i den australske delstat New South Wales.

Udsendingen til Australien ventes at vare 38 dage.

»Vi er glade for at kunne hjælpe folket i Australien, mens de oplever disse ødelæggende brande,« siger premierministeren i den canadiske provins Manitoba, Brian Pallister.

»Især set i lyset af, at Manitoba har fået hjælp fra venner og naboer, når skovbrande og andre naturkatastrofer har ramt vores provins.«

Flere end 20 brandmænd fra en række canadiske provinser skal assistere det australske brandvæsen i flere forskellige roller. De skal eksempelvis beskæftige sig med opgaver som planlægning, luftfart og andre operationer.

I New South Wales brander fortsat flere end 110 brande, hvoraf omkring 54 er ude af kontrol, skriver The Guardian.

Varmt, tørt og blæsende vejr har udfordret de australske brandfolk, som har kæmpet mod talrige brande de seneste mange uger. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

De mange brande har blandt andet indhyllet Sydney i røg, hvilket i flere dage har forringet luftkvaliteten i Sydney og omegn.

Sigtbarheden er lav, mens der er flere meldinger om aske, der falder ned fra himlen.

»Denne morgen i Sydney faldt aske fra bushbrandene ned fra himlen. Seriøst. Aske. Det viser, hvor vanvittige disse bushbrande er, og hvorfor vi bliver nødt til at gå med ansigtsmasker,« skriver Tara Foster, der er australsk tv-producer, på Twitter onsdag morgen.

De lokale vejrmyndigheder advarer om, at den tætte røg kan blive liggende over storbyen i flere dage endnu.

/ritzau/