Canadier gik i 11 år

56-årige Jean Beliveau flygtede fra sin konkurs ved at gå 75.000 kilometer på 11 år.

Jean Beliveau har besøgt 64 lande på sin 11 års gåtur. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kilian FICHOU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 56-årig canadier, der forlod sit hjem efter hans forretning gik konkurs, har netop fuldført en verdensrundfart til fods på 11 år.

Jean Beliveau, der ankom til en heltemodtagelse i Montreal, siger, at hans "virkelige mission" var at udføre lobbyarbejde over for Canadas og andre landes regeringer, så de skaber "fredsministerier".

- Vi er alle sammen forskellige, og det er det smukke ved livet på Jorden - vores forskellige farver, forskellige overbevisninger og forskellige politiske systemer, siger han.

- De er alle sammen musikalske toner...vi må skabe harmoni ud af dem, skabe en fælles melodi, siger Beliveau over for et publikum af familie, støtter og politikere.

Beliveau forlod Montreal på sin 45 års fødselsdag - den 18. august 2000 - efter hans skilteforretning gik konkurs. Han bestemte sig for at gå jorden rundt for at undvige det personlige nederlag.

Canadieren løb først til Atlanta i staten Georgia, før han sænkede farten og fortsatte det, der skulle blive til den længste uafbrudte gåtur rundt om kloden. Beliveau nåede at gå 75.000 kilometer fordelt på 64 lande.

Gennem 11 år har Beliveau krydset ørkener og bjerge. Han har forelsket sig over ni dage i Mexico, båret turban og langt skæg i Sudan, spist slanger i Kina og blevet eskorteret af soldater i Fillippinerne.

/ritzau/AFP