Canada forhandler med EU-lande om at sælge mere energi

Den canadiske udenrigsminister siger, at Canada gerne vil optrappe salget af energi til europæiske lande.

Canada forhandler med europæiske partnere - deriblandt Tyskland og Spanien - om øget energieksport fra dets østkyst. Det siger den canadiske udenrigsminister, Melanie Joly, onsdag. (Arkivfoto) Frederic J. Brown/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Canada forhandler med europæiske partnere – deriblandt Tyskland og Spanien – om øget energieksport fra dets østkyst. Det siger den canadiske udenrigsminister, Melanie Joly, onsdag.

»Det er vigtigt for Canada at være i stand til at optrappe eksporten og hjælpe vore europæiske venner, som står over for meget vanskelige realiteter på energiområdet«, siger hun og tilføjer:

»Vi er nødt til at gøre det på en måde, som også tager højde for problemerne med klimaforandringer. Og det er præcist disse drøftelser, som vi fører – navnlig med Tyskland og Spanien.«

Den canadiske premierminister, Justin Trudeau, og den tyske forbundskansler, Olaf Scholz, drøftede ved G7-topmødet i sidste uge muligheder for eksport af flydende naturgas fra Canada til Europa.

Canada er verdens sjettestørste producent af naturgas.

Landet har spillet en fremtrædende rolle i bestræbelserne på at støtte Ukraine og isolere Rusland.

Den canadiske regering meddelte onsdag, at landet øger dets diplomatiske tilstedeværelse i Central- og Østeuropa samt i Kaukasus.

Der bliver åbnet fire nye canadiske ambassader. Det sker som modreaktion på 'Ruslands destabiliserende aktiviteter' i regionen.

Canada gjorde det samtidig klart, at det vil stille soldater og ekspertise til rådighed for en kampklar brigade i Letland i et samarbejde med andre NATO-allierede.

/ritzau/Reuters